SK hynix levert 's werelds eerste HBM3-chips voor Nvidia's H100

SK hynix levert 's werelds eerste HBM3-chips voor Nvidia's H100

Het Zuid-Koreaanse SK hynix heeft aangekondigd 's werelds eerste HBM3-geheugen te produceren, voor onder meer Nvidia's H100-gpu.

HBM3 kenmerkt de derde generatie van het zogeheten High Bandwidth Memory. In deze geheugenmodules worden meerdere DRAM-chips verticaal aan elkaar geketend, om de doorvoer van data efficiënt te verhogen. HBM3 werd ongeveer zeven maanden geleden aangekondigd, maar zou bij SK hynix vanaf heden al op grote schaal in productie zijn.

In combinatie met Nvidia's voor datacenters gebouwde H100-gpu ('Hopper') verwacht SK hynix bandbreedtes van 819 GB/s te kunnen behalen. Ter vergelijking: dat zijn 163 full hd-films (standaard 5 GB) per seconde. Vooralsnog zou dat betekenen dat SK hynix' HBM3 momenteel de snelste vorm van digitaal geheugen ter wereld is.

Met het geheugen reeds in productie, is de beurt aan Nvidia om de Hopper-'superchips' af te bakken. De uitrol van Nvidia's nieuwe Tensor-gpu's en -cpu's staat nog altijd op de planning voor het derde kwartaal van dit jaar. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou