Senua's Saga: Hellblade 2 draait in 30 fps op Xbox Series-consoles

Senua's Saga: Hellblade 2 draait in 30 fps op Xbox Series-consoles

Ninja Theory-medeoprichter niet meer werkzaam bij het bedrijf

Senua's Saga: Hellblade 2 draait in 30 frames per seconde op zowel Xbox Series X als Series S.

Dat liet GamePro weten. De internationale pers mocht onlangs aan de slag met de game en heeft het kantoor ontwikkelaar Ninja Theory bezocht, en deze informatie komt daar uit voort.

Zoals gezegd draait de game in 30 fps op Xbox-consoles. De game houdt daarbij een dynamische resolutie aan. Er zijn geen verschillende grafische modi om uit te kiezen. Alleen op pc kan de framerate voorbij de 30 fps. Volgens de VFX-regisseur van de game moet de huidige framerate een "cinematische ervaring" opleveren.

GamePro benadrukt daarbij overigens dat de 30 fps de redacteur niet stoorde tijdens het spelen. Dit komt vooral omdat het gametempo relatief laag ligt.

Eerder dit jaar werd gemeld dat Senua's Saga ongeveer even lang is als het eerste deel - gemiddeld genomen rond de acht uur aan speeltijd. In een nieuw interview met IGN liet studiohoofd Dom Matthews zich uit over deze lengte. "Er is een verhaal dat we willen vertellen met een begin, midden en einde en daar willen we de juiste vorm en lengte voor vinden. Dat is ons uitgangspunt."

Hij vervolgt: "Ik vind het mooi om te zien dat er veel mensen zijn die graag een kortere ervaring hebben, iets waar ze op vrijdagavond voor kunnen zitten, koptelefoon op, lichten uit en zichzelf verliezen in die ervaring. Het zijn niet per se spelers die een game van vijftig of honderd uur willen spelen. Ik ben er daar één van - ik houd van kortere games."

Polygon bevestigt daarnaast dat Tameem Antoniades, de medeoprichter van Ninja Theory en de voormalige chief creative director, niet meer bij de studio werkzaam is. Polygon kwam Antoniades niet tegen tijdens het studiobezoek, en een woordvoerder van Xbox bevestigde kort daarna dat hij inderdaad niet meer in dienst is bij de studio.

Senua's Saga: Hellblade 2 werd in 2019 aangekondigd en betreft het vervolg op de culthit Hellblade: Senua's Sacrifice. Beide games draaien om Senua en hoe zij omgaat met haar psychose. De game wordt zoals hierboven vermeld ontwikkeld door Ninja Theory, dat inmiddels onderdeel uitmaakt van Xbox Game Studios. De game komt op 21 mei naar Xbox Series X en S en pc. Ook verschijnt het spel op release op Xbox Game Pass. Het spel zal alleen digitaal beschikbaar komen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zag in de video's van ign en gamespot dat ze behoorlijk positief waren. Alleen dacht dat gamespot zei dat de game later dit jaar kwam in plaats van volgende maand denk foutje van hun kant.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 4 april 2024 - 16:56]

0

"60fps will be the standard output, but the architecture allows us to support op to 120fps" Aaron Greenberg, 2020 That aged well

1
test

@Yennila ,Ik kan niet meer dan eens met je zijn haha, ja ik snap en respecteer de "designkeus" maar je gaat me niet vertellen dat als een console op papier meer aankan, je het dan ook niet eruit probeertte trekken. Ik heb nog steeds geen game gezien die het maximale uit de series x haalt ... maar net zo goed ook niet bij ps5.

-1

Aanbevolen voor jou