Seagate onthult Star Wars-ssd's met lichtzwaard-hittespreiders

Seagate onthult Star Wars-ssd's met lichtzwaard-hittespreiders

Meer midi-chlorians dan megabytes per seconde

Opslagfabrikant Seagate biedt tegenwoordig ook Star Wars-varianten van FirceCuda-ssd's aan, inclusief drie hittespreiders met lichtzwaard-thema's.

De ssd in kwestie is hetzelfde FireCuda PCIe 4.0-gamingmodel waar de fabrikant al langer op inzet; een M.2-schijf met maximale leessnelheden tot 7.300 MB/s. In het Star Wars-thema wordt de ssd geleverd in volumes van 1 TB en 2 TB, waar eerdere FireCuda-modellen ook nog in 500 GB-versies geleverd werden.

Als uniek addendum komt de zogeheten 'Lightsaber Collection'-editie steevast met drie unieke hittespreiders, respectievelijk in Obi-Wan Kenobi-, Darth Vader-  en Luke Skywalker-thema. Elke heatsink plaatst diens iconische lichtzwaard pal bovenop de ssd, met een strook vrij in te stellen rgb-diodes ter verlichting. Wie het blieft, kan het mini-lichtzwaardje van Obi-Wan ook pimpelpaars laten kleuren. 

Vooralsnog lijkt de Lightsaber Collection nog niet lokaal verkocht te worden, terwijl de ssd's op het internationale Amazon al te bestellen zijn. Daar kost een 2 TB-variant inclusief de verwisselbare lichtzwaarden maar liefst 279,99 dollar.

Ter vergelijking: de FireCuda 530 van 2 TB met standaardhittespreider is momenteel te verkrijgen rond de 229 euro — een 1 TB-alternatief zonder enige hittespreider zakt lokaal af tot circa 116 euro. 

Productfoto van de Seagate FireCuda Lightsaber Collection-editie, inclusief de drie verwisselbare hittegeleiders in Star Wars-thema's.

Seagate lijkt met de unieke samenwerking 's werelds eerste officiële Star Wars-gethematiseerde ssd's aan te bieden. Die nieuwigheid kenmerkt overigens lang niet de eerste Star Wars-hardware in het algemeen: eind 2017 lanceerde Nvidia bijvoorbeeld nog een tweetal Titan Xp-videokaarten in Star Wars-stijl, met respectievelijk een groenverlichte Jedi Order- en een roodgloeiende Galactic Empire-uitvoering.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou