Sabrent onthult voor DirectStorage gemaakte gaming-ssd's

Sabrent onthult voor DirectStorage gemaakte gaming-ssd's

Hardware-fabrikant Sabrent heeft een nieuwe reeks Rocket 4 Plus G-ssd's onthuld, ditmaal speciaal geoptimaliseerd voor Microsofts DirectStorage-api.

De Sabrent Rocket 4 Plus G-ssd's zijn direct beschikbaar in volumes van 1 T B (169,99 dollar), 2 TB (299,99 dollar) en 4 TB (699,99 euro). Elk van de M.2 NVMe-ssd's is compatibel met de PCIe 4.0-interface en leest data op maximaal 7 GB/s. Een schrijfsnelheid werd niet genoemd in Sabrent eigen promotiemateriaal rondom de ssd's.

In grote lijnen lijken de Rocket 4 Plus G-ssd's een revisie van de eerder verschenen Rocket 4 Plus-modellen van Sabrent. Ook deze ssd's ondersteunen PCIe 4.0-overdracht en beleoven sequentiële lees- en schrijfsnelheden van (evenals) 7 GB/s en 3,7 GB/s. De eerdere 'non-G'-varianten komen daarnaast ook in groottes van 500 GB en 8 TB.

Beeldmateriaal van de Sabrent Rocket 4 Plus G-ssd en bijbehorende heatsink, met daarnaast veelbelovend marketingmateriaal rondom de O2 Game-Optimized-firmware van Sabrent.

Sabrent doopt de nieuwere ssd's om als specifieke gaming-ssd's aan de hand van twee nieuwigheden: optimalisatie voor DirectStorage en de introductie van 'O₂ Game-Optimized'-firmware. Van beide features is echter niet geheel duidelijk wat ze precies in moeten houden. 

DirectStorage kan volgens Microsoft zelf immers op allerlei uiteenlopende ssd's (en zelfs hdd's) draaien. Ondertussen wordt van de nieuwe firmware enkel beloofd dat het "vooruitstrevende hardware naar nieuwe niveaus zal tillen". Vermoedelijk betreft het een huiseigen programma wat de drivers van de opslagapparatuur up-to-date houdt, zoals bijvoorbeeld de Magician-applicatie van concurrent Samsung. 

Naast de nieuwe NVMe-ssd's onthulde Sabrent ook een los verkrijgbare ssd-hittespreider voor gamers, simpelweg 'Gaming Heatsink' genaamd. De additionele koeling kost 29,99 dollar, maar ontbreekt duidelijk nog aan verdere details. Op Sabrents eigen webpagina wordt de heatsink steevast een ssd genoemd, inclusief de aanwezigheid van de nieuwe firmware. Beloftes over verlaagde temperaturen legt Sabrent vooralsnog niet vast. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou