Saber-ceo voorspelt einde van 70 dollar-games

Saber-ceo voorspelt einde van 70 dollar-games

Niet meer van deze tijd

Matthew Karch, de ceo van game-uitgever Saber Interactive, gelooft dat games met een prijskaartje van 70 dollar binnenkort tot het verleden zullen behoren. In Europa kosten deze games regelmatig omgerekend 80 euro.

Dit zegt Karch, die ook lange tijd directeur is geweest van het Zweedse Embracer Group, in een interview met IGN. Hij sprak met de Amerikaanse gamewebsite over zijn nieuwe plannen voor het onlangs verkochte Saber Interactive, dat volgens hem in een unieke positie verkeert tussen onafhankelijke game-ontwikkelaars en grote AAA-producenten. In het interview zei hij onder meer dat hij een voorbeeld neemt aan Helldivers 2, dat hij ziet als een game uit het middensegment die het buitengewoon goed doet. Zo is Helldivers 2 te koop voor 40 euro.

Karch zegt dat de volgende game van Saber Interactive, Space Marine 2, puur een prijskaartje van 70 euro heeft zodat spelers niet het idee hebben dat de game van lage kwaliteit is. Toch verwacht hij dat games met zo'n hoge prijs zullen "uitsterven als een dodo". "Ik heb gewoon niet het idee dat dit houdbaar is", zegt hij. "Ik denk dat de markt zich niet zozeer zal verplaatsen naar het ontwikkelen van minder kwaliteit, maar dat er wel meer nadruk zal worden gelegd op het vinden van manieren om kosten te besparen."

De ceo noemt het spel Cyberpunk als voorbeeld waarbij een hoog budget negatieve gevolgen kan hebben. Volgens hem waren de verwachtingen voor die game zo hoog gespannen dat de ontwikkelaar een groot risico had genomen. De game kreeg namelijk veel negatieve aandacht in 2020 vanwege de vele bugs en technische problemen.

Een andere reden die Karch aanhaalt waarom dure games niet levensvatbaar zijn, zijn de vele ontslagen die momenteel plaatsvinden binnen de gamesindustrie. Volgens hem zijn torenhoge budgetten en lange ontwikkelingstijden gewoon niet meer realistisch in deze tijd.

Saber Interactive heeft als uitgever onder andere de gamestudio's Nimble Giant (Star Trek Infinite), 4A Games (Metro) en 3D Realms (Ion Fury) in handen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat is duur? Donkey Kong Country op de SNES was 30 jaar geleden 180 gulden (bijna 82 euro en dat nog zonder inflatie met een jaarlijkse inflatie van 2% zou dat nu 148 euro zijn).

[Reactie gewijzigd door ThEnd op 9 april 2024 - 14:58]

0

En Streetfighter 2 250, om over NeoGeo games nog maar te zwijgen... maar dat waren wel de uitzonderingen.

0
test

je wilt niet weten wat ik recent voor een neo geo game heb betaald...

0
test

Ik heb geen probleem met wat meer betalen, maar dan moet er wel iets gedaan worden aan het 'niet bezitten' van games. Ik ga geen 80 euro betalen voor een licentie die me binnen een paar jaar weer ontnomen wordt.

1

Aanbevolen voor jou