'RX 6000-refreshes moeten originele gpu's vervangen'

'RX 6000-refreshes moeten originele gpu's vervangen'

Volgens hardware-journalist Hassan Mujtaba zijn de drie gpu-revisies die AMD voorbereid niet bedoeld als uitbreiding van de RX 6000-reeks, maar eerder als vervanging voor hun originele voorgangers.

AMD heeft de drie gpu's zelf nooit officieel uit de doeken gedaan, maar de lancering van de RX 6650 XT, RX 6750 XT en RX 6950 XT op 10 mei aanstaande zou zo goed als zeker zijn. De vernieuwde modellen verhogen hun bandbreedte van 16 Gbps naar 18 Gbps, maar draaien verder op grofweg dezelfde hardware. 

Hassan Mujtaba, vooral bekend als hardware-schrijver bij WccfTech, claimt nu dat de zogenaamde xx50-modellen hun voorgangers volledig moeten vervangen. AMD's partnerfabrikanten zouden de productie van de eerdere RX 6600 XT, RX 6700 XT en RX 6900 XT staken, om linea recta over te stappen op de nieuwe xx50-printplaten.  

Eerder gelekt beeldmateriaal toont aan dat AMD de nieuwe videokaarten zelf in een nieuw, zwart chassis steekt. Vermoedelijk zijn de revisies wel volledig 'pin compatible', waardoor partnerfabrikanten noch AMD zelf echt aan nieuwe ontwerpen hoeven te sleutelen. Met alle waarschijnlijkheid kunnen partners de revisies dus zonder moeite in de bestaande omhulsels steken, om de overstap te versoepelen.

Volgens Mujtaba zijn de nieuwe kaarten geen "higher-end" alternatieven, maar een regelrechte vervanging. De kans is bovendien groot dat dit de laatste 'nieuwe' kaarten in de RDNA 2-generatie (RX 6000) betreffen. Later in 2022 staat immers alweer RDNA 3 (RX 7000) voor de deur, aldus AMD zelf. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou