RTX 4090-gpu met 24 GB lijkt al in productie

RTX 4090-gpu met 24 GB lijkt al in productie

Een vermoedelijk gelekt fabrieksdocument lijkt te verklappen dat Nvidia's GeForce RTX 4090-gpu al in productie is, in combinatie met 24 GB geheugen.

Het vermeende document werd gefotografeerd en verspreid via een tweet van hardware-ingewijde harukaze5719. Op de foto zijn duidelijke spreadsheets te zien, met onder meer productieverzoeken voor verschillende RTX 3060-gpu's, maar klaarblijkelijk ook al een RTX 4090, het verwachte topmodel van de volgende Ada Lovelace-generatie.

In het document lijkt de AD102-gpu meerdere malen genoemd te worden; in deze fabriek worden klaarblijkelijk RTX 4090's gemaakt van Nvidia's zwaarste, volgende chipset. Onduidelijk is nog van welke (partner)fabrikant het document zou komen.

Wel valt de hoeveelheid videogeheugen daarbij op: 24 GB aan (hoogstwaarschijnlijk) GDDR6X-modules. Diezelfde hoeveelheid werd al eens eerder genoemd voor RTX 4090-gpu, maar doorgaans wel meer als speculatieve gok van ingewijden.

Het gelekte document komt niet uit het niets. Eerder zouden onder meer hardware-retailers al geclaimd hebben dat de eerste RTX 40-gpu's al lang en breed onderweg zijn naar verkopers. Een bron van een Russische YouTuber stelde dat leveranciers al ergens eind augustus de eerste Ada Lovelace-kaarten zouden verwachten.  

Vooralsnog heeft Nvidia niets te melden over de Ada Lovelace-videokaarten. Onduidelijk is dan ook wanneer Nvidia de nieuwe generatie precies uit de doeken wil doen — laat staan wanneer deze (wereldwijd) verkrijgbaar moet zijn. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Helaas zijn de persoonlijke micro nuclaire reactors die je nodig hebt om die dingen van stroom te kunnen voorzien nog niet in productie.

0
test

@jaquesparblue man man, wat een gezeur over stroomverbruik, je hoeft em niet te kopen en met minder stroom is deze performance op dit moment gewoon nog niet mogelijk, anders hadden ze dat al wel zeker gedaan.

0
test

@SuperDre Met de huidige stroomprijzen vind ik dit niet verkeerd. Ik denk dat een pc die 4k aan kan al gauw 1kw of meer inclusief monitor uiteraard trekt. Dat kan aardig oplopen in kosten met 0,65 per kwh. Met 4 uur per dag gamen zit je al aan 80 euro per maand.

0

vraag me af wat de performance increase is tegenover de 3090 geen getallen maar als de leap zo groot is als 20 series naar 30 dan is het insane. Waarschijnlijk niet. ik denk dat 40 series een tussen stap is en 50 is weer een grote stap. en vlak na 60 series komt de nieuwe console waarschijnlijk.

0

Aanbevolen voor jou