RTX 4060 Ti verschijnt mogelijk in mei, RTX 4050 in juni

RTX 4060 Ti verschijnt mogelijk in mei, RTX 4050 in juni

Verpakkingen verschenen, volumes videogeheugen voorspeld

Volgens hardware-ingewijden zou Nvidia's RTX 4060 Ti in mei kunnen verschijnen, gevolgd door een RTX 4050 in juni.

Dat stellen onder meer MEGAsizeGPU en anonieme bronnen van WccfTech. Over het gros van de relevante specificaties wordt nog volop gespeculeerd, maar meerdere ingewijden lijken het eens over de verwachte verschijningsdata van in ieder geval de RTX 4060 Ti en de RTX 4050 medio mei-juni. 

Het non-Ti-model van de RTX 4060 zou volgens sommige bronnen evenals in mei kunnen verschijnen, al spreken andere ingewijden dat vooralsnog tegen. Zo meent MEGAsizeGPU dat Nvidia nog geen knopen heeft doorgehakt betreffende het non-Ti-model, maar zou de RTX 4050 al wél vastgepind zijn op een lancering medio juni. In recente generaties rolt Nvidia diens videokaarten vrijwel standaard uit volgens een volgorde van krachtigst naar steeds iets zwakker.

De aanstaande komst van een RTX 4060 Ti lijkt wel verzekerd, nadat ook Nvidia's marketingmateriaal van dezelfde gpu al uitlekte. Doorgaans verschijnen dat soort afbeeldingen en andere mediarichtlijnen in de weken direct voor een officiële onthulling. 

Middels een gelekte verpakking werd verzekerd dat de gpu inderdaad 'RTX 4060 Ti' zal heten, al prijken er verder weinig details op de doos. Zo speculeren ingewijden nog altijd over de precieze topfrequentie van de beoogde AD106-350-chipset, alsmede de gebundelde hoeveelheid videogeheugen.

Volgens de meest recente verwachtingen worden zowel de RTX 4060 Ti als non-Ti met 8 GB aan GDDR6-geheugen geleverd, al blijft hard bewijs daarover uit. Het volume aan VRAM lijkt daarentegen wel in lijn met Nvidia's recente stappen; deze week leek al bevestigd te worden dat de aanstaande RTX 4070 (non-Ti) geleverd zal worden met 12 GB aan GDDR6X-geheugen. Ook die kaart wacht echter eerst nog op een officiële aankondiging vanuit Nvidia.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

8GB, wat een bizarre keuze. Dan zit je zometeen dus in de situatie dat een 3060 met 12gb voor 1440p monitors een betere keuze is dan een 3 jaar nieuwere kaart in dezelfde serie. 8gb heb ik ook op mijn oude 1070 zitten en dat is bij bijna alle games de bottleneck.

0
test

@burningcactus Klopt, ik zit zelf met een 3080 10gb versie en die loopt nu al behoorlijk tegen zijn VRAM limiet aan. Ik denk dat de betere keuze op lange termijn een 6800XT met 16GB is.

0

Aanbevolen voor jou