RTX 4060 en RTX 4050 genoemd in productregister

RTX 4060 en RTX 4050 genoemd in productregister

Een Chinese hardwarefabrikant heeft al RTX 4060- en RTX 4050-videokaarten laten registreren bij de Euraziatische Economische Commissie (EEC).

De Shangke Group zal bij veel Europeanen niet bekend zijn, maar dochtermerken MaxSun en Soyo zijn al jaar en dag actief in de hardwaremarkt. Eerder deze week liet de bedrijfsgroep tientallen nieuwe Nvidia-videokaarten registreren bij de EEC, waaronder dus ook RTX 4060- en RTX 4050-producten, die beide nog niet vanuit Nvidia aangekondigd zijn.

Normaliter is het Gigabyte die als eerste nieuwe gpu's bevestigt middels een EEC-registratie, maar ditmaal gaat de primeur voor de verandering naar een relatief onbekende speler op het wereldtoneel. Voor Shangke Group in het specifiek is dat al helemaal opvallend, gezien MaxSun en Soyo vaak later zijn met de uitrol van hun eigen AIB-videokaarten, zeker ten opzichte van de grotere concurrenten. De eerste RTX 4070 Ti van MaxSun verscheen pas afgelopen week wereldwijd, bijna een maand nadat Nvidia de gpu officieel uitbracht.

Nog opvallender is de EEC-registratie zelf, die veel meer betreft dan enkel de twee nieuwe RTX 40-gpu's. Shangke Group liet gelijktijdig ook meerdere RTX 30-gpu's registreren en een heel bestand aan oudere Nvidia-gpu's, teruglopend tot de GeForce 700-generatie (Kepler). Een groot deel van de daarvoor benodigde chips wordt met alle waarschijnlijkheid niet actief meer door Nvidia geleverd, wat de registratie van 'nieuwe' videokaarten betwijfelbaar maakt. 

Vanuit Nvidia zelf is er nooit officieel gesproken over het bestaan van desktopvarianten van de RTX 4060 en RTX 4050, laat staan het terugbrengen van generaties oude architecturen. Wel werden de xx60- en xx50-noemers recentelijk ingezet als onderdeel van Nvidia's mobiele RTX 40-portfolio. Van de desktopvarianten meende een woordvoerder bij Lenovo China dat de RTX 4060 "voor de zomer van 2023" zou moeten verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eerst maar eens zien wat de prijzen en performance van deze kaarten gaan zijn. Vooralsnog voldoet mijn RTX 3060 eigenlijk prima.

0
test

@Riyakuya Dan zou ik minimaal een generatie overslaan. Heb nu zelf een 4070 Ti, maar ik had een 1070, dus dat is een enorme stap.

0
test

@TheDeeGee Is die een beetje goed? Ik kom van een GTX970, dus nog enormerer stap.

0
test

@LordLuc Het verschil is meer dan dag en nacht om het maar te omschrijven. Het is gewoon een RTX 3090 Ti met de helft van de stroom.

0
test

@TheDeeGee zal wel genieten zijn!

0

Aanbevolen voor jou