RTX 3090 Ti verschijnt op 29 maart

RTX 3090 Ti verschijnt op 29 maart

Na enig stilgezwogen uitstel lijkt Nvidia's GeForce RTX 3090 Ti toch definitief te verschijnen op 29 maart.

Volgens VideoCardz doet Nvidia de nieuwe topkaart ook op 29 maart om 15:00 uur (Nederlandse tijd) uit de doeken, met direct ook de lancering van de videokaart. Gelijktijdig dienen ook de internationale review-embargo's te vervallen, waaronder die van partnermodellen van de RTX 3090 Ti. 

De bron voor alle reeds geverifieerde gegevens is een uitgebreide embargo-tijdlijn, die naar het schijnt direct van Nvidia zelf kwam. Deze lijkt overigens volledig overeen te komen met voorspellingen die eind vorige week circuleerden op de fora van Chiphell.

Screenshot van enkele geruchten die op de fora van Chiphell gedeeld werden over de GeForce RTX 3090 Ti van Nvidia.

In diezelfde rits geruchten werd ook openlijk gesproken over een "complete vervanging van het geheugen" op de RTX 3090 Ti, wat mogelijk tot het uitstel geleid zou kunnen hebben. Tijdens de originele aankondiging had Nvidia immers beloofd "later in januari meer te vertellen" over de gpu, maar vervolgens bleef het wekenlang doodstil over de kaart. 

Het vermeende uitstel heeft mogelijk iets te maken gehad met de GDDR6X-modules die foutief op de printplaat van de nieuwe RTX 3090 Ti geplaatst werden. Sowieso was al bekend dat het Ti-model over zou stappen op 21 Gbps-modules, waar de originele RTX 3090 het deed met een maximale bandbreedte van 19,5 Gbps.

Naast de vergrote bandbreedte is de RTX 3090 Ti niet bijster veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Het nieuwe model telt twee nieuwe gpu-clusters  — 84 in totaal — en kent standaard al ietwat verhoogde kloksnelheden. Wel zou de kaart een TGP van 450 watt vergen, tegenover de al stevige 350 watt van het origineel.

Onduidelijk is vooralsnog wel wat voor adviesprijs Nvidia aan de nieuwe hoogvlieger wil hangen. Dat horen we hoogstwaarschijnlijk op 29 maart pas. Oorspronkelijk kende de RTX 3090 een vraagprijs van 1.499 dollar; vermoedelijk ligt die van de RTX 3090 Ti nog enkele honderden dollars hoger.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Te koop maar dan niet in de winkel. Volgens mij moet je een gat in de lucht springen als je er 1 weet te bemachtigen voor de normale retail prijs. Wat kost hij eigenlijk 1600?

0
test

Dat X2@GoofyZ3 waarschijnlijk Ik vind de 3090 zelf altijd beetje overkill en de winst in games tov de 3080 is het niet waard. Ik ga zelf nooit hoger dan de xx80 edities

0
test

@Aquemini Ik heb sinds een week of 2 de 3080ti en die heeft blijkbaar gemiddeld 2-3 fps minder dan de 3090 lol.

0
test

@GoofyZ3 De prijs is nog niet officieel bekendgemaakt, maar de originele RTX 3090 had een adviesprijs van 1.499 dollar, dus 'go figure'. Sowieso ga je dit niet snel aantreffen voor MSRP, maar dat geldt natuurlijk al bijna twee jaar voor elke gpu. Wel zie je bij dit soort zwaardere modellen sowieso minder percentuele prijsinflatie dan bij de meer gangbare modellen, dus dat is *iets*.

0
test

@GoofyZ3 dat is hooguit adviesprijs, zag laatst geloof ik een 3090 voor 3000+.

0

7K voor een nieuwe pc, met alles max vind ik nog steeds veel en ben nog steeds aan het sparen.

0
test

@Floks Ach dat valt toch mee. Is minder dan de gasrekening. (beide onbetaalbaar tegenwoordig)

0

Aanbevolen voor jou