RTX 3060 Ti met GDDR6X is sneller dan overgeklokte voorloper

RTX 3060 Ti met GDDR6X is sneller dan overgeklokte voorloper

Volgens de eerste onafhankelijke benchmarks draait de nieuwe RTX 3060 Ti met GDDR6X-geheugen net wat sneller dan diens overgeklokte voorganger.

Zonder al te veel bombarie updatet Nvidia momenteel eerdere RTX 30-gpu's met nieuw geheugen. Eerder werd de RTX 3060 zo al van een GDDR6X-upgrade voorzien, inmiddels lijkt ook de RTX 3060 Ti vernieuwd te worden. De standaard 8 GB aan GDDR6 maakt hier plaats voor hetzelfde volume, maar dan wederom met GDDR6X-modules.

Het Poolse ITHardware wist al een geüpdatete RTX 3060 Ti te bemachtigen, in dit geval het '1-Click OC'-model van KFA2. De vernieuwde kaart werd gebenchmarkt in allerhande games en instellingen, waarvan de resultaten vergeleken werden met onder meer het eerdere RTX 3060-model van Asus. 

In de lijn der verwachting liggen de prestaties niet bijzonder ver uit elkaar: het GDDR6X-model presteert gemiddeld 1 à 2 procent beter dan diens voorloper. Daarbij valt wel op dat Asus' eerdere RTX 3060 al vanuit de fabriek overgeklokt is, met boost-kloksnelheden die zeker 5 procent hoger liggen dan de nieuwkomer van KFA2. 

Overzicht van de gemiddelde prestaties van verschillende videokaarten in games, met in het specifiek een RTX 3060 Ti met en zonder het nieuwe GDDR6X-geheugen.

Ook de met GDDR6X uitgeruste RTX 3060 Ti delft nog altijd het onderspit tegenover de RTX 3070, die vooralsnog enkel op GDDR6 draait. Of Nvidia ook die kaart uiteindelijk voorziet van het snellere geheugen blijft onduidelijk, al lijkt de gpu-gigant zich meer dan ooit te bezigen met voorgaande generaties. Sinds eind vorig jaar zijn immers al meerder RTX 40-videokaarten breed in omloop.

Wanneer de vernieuwde RTX 3060 Ti-modellen in de Benelux officieel verkrijgbaar zullen zijn, blijft evenals onzeker. Enkele webwinkels menen al varianten met GDDR6X-geheugen te kunnen leveren, terwijl op Nvidia's Nederlandse webpagina voor de RTX 3060-reeks nog wordt geclaimd dat de gpu's vooralsnog enkel met GDDR6-geheugen geleverd worden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou