ROG Ally verscheept 13 juni; Extreme-model kost 799 euro

ROG Ally verscheept 13 juni; Extreme-model kost 799 euro

In het derde kwartaal volgt een ietwat zwakkere uitvoering

Asus trapt vandaag de voorbestellingsfase van de ROG Ally-handheld af. Het eerste en krachtigste model verschijnt 13 juni, voor 799 euro.

Dat maakte Asus bekend via zowel het zogeheten

Watch on YouTube

als een persbericht. Origineel werd dat moment aangestipt als een "wereldwijde lancering", later bleek 11 mei dus hoofdzakelijk om de aftrap van de pre-orders te gaan.

In de Benelux start Asus met vooralsnog het krachtigere model van de ROG Ally, met de AMD Ryzen Z1 Extreme, 16 GB aan LPDDR5-6400-geheugen en 512 GB aan ssd-opslag, met een lokale adviesprijs van 799 euro (699 dollar). Dat model verscheept officieel op 13 juni aanstaande en zou voor te bestellen moeten zijn bij meerdere bekende winkeliers, alsmede Asus eigen officiële webwinkel.

Watch on YouTube

Pas ergens in het derde kwartaal van dit jaar wordt het Extreme-model opgevolgd door afgezwakt alternatief. Vooralsnog is onduidelijk met wat voor opslagvolumes die variant(en) geleverd wordt, laat staan hoe dat model zich prijstechnisch verhoudt tot de krachtigste uitvoering. De centrale chipset, de AMD Ryzen Z1, komt in ieder geval met een verlaagde hoeveelheid rekenkernen: zes stuks, tegenover de acht van het Extreme-model. In de Verenigde Staten moet een soortgelijk model verkocht worden voor 599 dollar. 

Asus deelde daarbij ook de hoeveelheid teraflops voor beide AMD Ryzen Z1-chipsets, een globale meeteenheid voor ruwe rekenkracht. Het Z1 Extreme-model moet tot circa 8,6 teraflops klokken, waar het Ryzen Z1-model aftopt op 2,8 teraflops. Zonder de concurrerende handheld bij naam te noemen stelde Asus dat beide versies al krachtiger zijn dan de Steam Deck (AMD Van Gogh), met diens 1,6 teraflops.

Statistieken met de hoeveelheid teraflops van verschillende gaming-handhelds over de jaren, waaronder Asus' nieuwe ROG Ally-handhelds.

Voor verdere informatie over de specificaties, alsmede Asus' vele beloftes voor de ROG Ally, kun je terecht bij ons verslag van een eerdere perspresentatie over de nieuwe Windows 11-handheld. Daarnaast kun je binnenkort ook een uitgebreide review van de ROG Ally verwachten, hier op Gamer.nl. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou