Roblox-werknemers krijgen keuze tussen op kantoor werken en ontslag

Roblox-werknemers krijgen keuze tussen op kantoor werken en ontslag

Werknemers worden geacht drie dagen per week op kantoor te zijn

Roblox Corporation, het bedrijf achter Roblox, geeft werknemers de keuze tussen drie dagen per week op kantoor werken en ontslag.

CEO David Baszucki heeft deze week een open brief naar werknemers gestuurd. Werknemers die nu nog geheel thuiswerken hebben tot 16 januari 2024 om te kiezen tussen minstens drie dagen per week op kantoor te werken, of ontslagen te worden. Als men er voor kiest weer op het hoofdkantoor in San Mateo te komen, hoeft dat pas vanaf 15 juli 2024. Als men hiervoor moet verhuizen, helpt het bedrijf mee met het betalen van de kosten die daar bij komen kijken.

Volgens Baszucki is het belangrijk dat er op kantoor wordt gewerkt. Vooral nieuwe werknemers zouden "leren doormiddel van sociaal contact". Roblox Corporation begon met volledig thuiswerken toen de coronapandemie uitbrak. "Uiteindelijk is Roblox een innovatiebedrijf en moeten we weer menselijk contact hebben tijdens het werken."

Het bedrijf maakt een uitzondering voor werknemers waarbij het juist belangrijk is dat ze niet op kantoor werken, zoals mensen die werkzaam zijn bij data- en belcentra. Mensen die er voor kiezen om ontslagen te worden ontvangen een ontslagpakket die bepaald wordt afhankelijk van het niveau en het contract van de werknemer, alsmede een halfjaar aan betaalde gezondheidszorg.

Roblox kwam onlangs op PlayStation-consoles uit en blijkt ook daar erg succesvol. Kom hier meer te weten over het spel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Altijd slim om werknemers zo tegen je in het harnas te jagen. Ik werk sinds 2020 overwegend thuis en dat werkt prima, mits je een werkgever hebt die zich flexibel opstelt. Mijn werkgever vindt het prima als ik tussendoor ga sporten of boodschappen doen, zolang ik mijn werk maar op tijd af krijg en kwaliteit blijf leveren. Zodra dat in het geding komt verandert dat de zaak natuurlijk. Toch heb ik gemerkt dat hoe makkelijk je tegenwoordig ook digitaal kan communiceren elkaar geregeld in het echt ontmoeten toch echt wel wat toevoegt en anders werkt. Vooral in Amerika hebben ze er een handje van dit soort dingen te eisen van en te dreigen met ontslag als werknemers niet meewerken. Ben wat dat betreft blij dat ik niet in Amerika woon.

1
test

Jij kijkt dan puur vanuit jouw oogpunt, maar vergeet het oogpunt van andere werknemers die kennis nodig hebben. Juist dat thuiswerken zorgt voor veel meer eilandjes en voor minder kennisoverdracht. Naast elkaar aan bureau zitten werkt toch net ff wat directer/socialer als via webcam/headphone. Ook de drempel om even wat te vragen is hoger bij thuiswerken. En daarbij komt dan ook dat veel mensen thuis toch net wat meer afleiding hebben, bv een huisdier of kind, of deurverkopers. Genoeg mensen maken er ook echt misbruik van om van 9-17 te werken, maar daar dan ook zaken als hond uitlaten, sporten, huishouden etc doet. Naast dat het ook dus echt een stuk minder is voor teambuilding. Ik vind het ook niet meer dan logisch dat er een eis is van 3 van de 5 dagen op kantoor moeten zijn, voor het development team (ofwel 'creatieve' team).

0

Klopt. Ik zit ook niet alle dagen thuis, ik probeer 1 dag in de week op kantoor te zijn precies voor de dingen jij opnoemt. Mijn werkgever heeft mij een ruim budget gegeven om echt een goeie werkplek in te richten thuis, ik zit hier dus lekker op zolder met een zit/sta bureau met een goeie stoel, een tweede scherm, een printer, een goeie koptelefoon en een platenspeler. Zonder goeie werkplek thuis zou ik het ook nooit zo lang uithouden. En voor de situaties die jij noemt is het inderdaad beter om op kantoor te zijn, maar veel van die situaties zijn tijdelijk. Er zijn altijd mensen die misbruiken maken van een situatie, die mensen lopen er op hun werk ook de kantjes vanaf denk ik. Ik durf wel te beweren dat ik hier productiever ben dan op mijn werk. Ook leent niet iedere thuissituatie zich ervoor om thuis te werken inderdaad, maar dat kan iedere werknemer prima voor zichzelf beslissen, maar zolang je je werk afkrijgt en kwaliteit blijft leveren is er geen probleem lijkt me. Waar ik een 'probleem' mee heb is dat deze man iedereen over 1 kam scheert en iedereen naar kantoor maant en wie niet wil rot maar op. Als blijkt dat mijn productiviteit naar beneden gaat of de kwaliteit van mijn werk niet op orde is dan zal ik daar op aangesproken worden om de situatie te veranderen. Iedere dag naar kantoor gaan zal dan wellicht helpen, maar dat geldt niet voor iedereen en deze man kijkt niet per situatie wat nodig of beter is, hij wil gewoon iedereen altijd op kantoor punt. Daarbij wordt hier ook gesproken over mensen die eventueel moeten verhuizen, die mensen zijn aangenomen terwijl ze ver weg wonen van het kantoor en moeten nu ineens gaan verhuizen? Dus eerst was de afstand geen probleem maar nu ineens wel? Deze man denkt niet genoeg na.

0
test

@BroerVanMarkRutte Is 'iedereen altijd op kantoor' voor jou hetzelfde als 'minstens drie dagen per week'?

0

@HeerMida, je hebt gelijk er staat 3 dagen op kantoor, maar dat verandert wat mij betreft de zaak niet heel erg. Zeker niet als mensen ervoor moeten verhuizen.

0
test

Op kantoor werken is wat mij betreft niet per se nodig. Tijdens Corona heb ik op drie/vier dagen na enkel thuis gewerkt en dat was heerlijk. Het scheelt mij tussen de 1,5 en 3 uur per dag (afhankelijk van naar welke van onze kantoren ik ga). Ik was een stuk meer uitgerust. Op den duur miste ik het sociale aspect wel een beetje. Nu werk ik een dag per week op t kantoor. Das wel fijn om dan even weer iedereen gezien te hebben, maar tegelijkertijd m’n minst productieve dag. Het werkt prima zo. Als ze van mij zouden eisen dat ik nog meer op kantoor zou moeten komen, dan zou ik weggaan. Gelukkig doen ze dat niet. Doe het alleen als ik iemand moet inwerken of zelf iets nieuws moet leren. Dan vind ik t niet erg om even wat vaker te reizen. Ik vind t ook heel vervelend om te zien dat je steeds weer moet aansluiten in de file. Dat is tegenwoordig vaak zelfs al als je om 6:30 vertrekt. Ook de overvolle treinen en mensen die even voor een meeting naar de andere kant van het land moeten of soms zelfs per vliegtuig naar London ofzo. Dan denk ik: hebben we nu helemaal niets geleerd in die twee jaar?

1

Aanbevolen voor jou