Roadmap van Intel Arc belooft spoedige uitrol van gpu's

Roadmap van Intel Arc belooft spoedige uitrol van gpu's

Intel is gedurende een recent href="https://www.intel.com/content/www/us/en/newsroom/news/intel-technology-roadmaps-milestones.html" rel="noopener noreferrer" target="_blank">investeerdersgesprek</a> teruggekomen op eerdere beloftes rondom de eerste lading Intel Arc-gpu's. Per vernieuwde roadmap wordt verzekerd dat de eerste laptop-gpu's dit kwartaal nog lanceren; de discrete videokaarten laten toch langer op zich wachten.

Zoals eerder beloofd moeten de eerste Arc-gpu's gedurende dit kwartaal verschijnen in de notebooks van partnerfabrikanten, precies zoals Intel op CES 2022 al aankondigde. De discrete videokaarten hadden oorspronkelijk nog in datzelfde kwartaal moeten lanceren, maar blijken nu uitgesteld naar het tweede kwartaal — zoals hardnekkige geruchten vorige week al voorspelden. 

Voor het eerst spreekt Intel ook duidelijk over een workstation-segment voor Intel Arc. Voorheen werd het Arc-vaandel vooral bestempeld als een dochtermerk "voor gamers en creators", maar Intel laat nu weten in het derde kwartaal van 2023 ook gpu's voor workstations aan te willen bieden. 

Gedurende een zakelijke vergadering zou de Accelerated Computing Systems en Graphics-groep (AGX) van Intel ook verwacht hebben "4 miljoen discrete gpu's te verschepen". Verspreid over de drie segmenten denkt Intel in 2022 zeker 1 miljard dollar omzet te boeken met Arc-producten. Tegen 2026 verwacht de AGX-divisie dat getal vertienvoudigd te hebben. 

Vooralsnog heeft Intel zelf weinig nieuws te vertellen over verdere specificaties van de eerste Arc-gpu's, zij dat in mobiele of desktopvorm. Sowieso blijft Intel de lippen stijf houden over veel technische zaken en fysieke details, al lekken foto's en specificaties links en rechts. 

Het paradepaardje onder de discrete videokaarten — de DG2-512EU, dan wel Intel Arc a700 — komt hoogstwaarschijnlijk met 512 'execution units' en wordt middels gelekte benchmark vergelijkbaar met Nvidia's GeForce RTX 3070 Ti geschat. Intel liet zelf als een doorschemeren dat het een adviesprijs van 825 dollar overweegt.   

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou