Retail-lek noemt 518 euro voor Ryzen 7 5800X3D-cpu

Retail-lek noemt 518 euro voor Ryzen 7 5800X3D-cpu

Een Belgische retailer heeft per ongeluk al prijzen gepubliceerd voor meerdere nog onaangekondigde AMD-processoren, waaronder de nieuwe Ryzen 7 5800X3D.

Het nieuws komt van 2Compute, een zakelijke webwinkel voor computeronderdelen. Tussen de reeds verschenen processoren werden vandaag ook nieuwe AMD-modellen aangetroffen in het aanbod, inclusief prijsindicatie.

Voor de eerste Vermeer-X-processor, de Ryzen 7 5800X3D, wordt een stevige 518 euro (inclusief btw) gevraagd. De nieuwe octa-core Ryzen 7 5700X, die alweer reeds van de website verdwenen is, zou volgens de retailer 348,36 euro kosten. 

Op de desbetreffende verkooppagina's wordt wel netjes vermeld dat de componenten "niet voorradig" zijn. Ook een verwachte levertermijn bleef uit.

Eerder deze week lekten al meer details over selecte nieuwe cpu's van AMD. Zo zou de Amerikaanse richtprijs van de 5800X3D volgens VideoCardz 449 dollar bedragen en telt de gestapelde geheugencache in totaal 100 MB. Ook zouden de klokfrequenties en adviesprijzen (in dollars) van nieuwe Ryzen-modellen uit het lage tot middensegment inmiddels uitgelekt zijn.

AMD zou in totaal tien nieuwe Zen-processoren uit willen rollen in de komende maanden. Naast de nieuwe architectuur met 3D-caches staan er ook goedkopere Vermeer-, Cezanne- en zelfs oudere Renoir-processoren (Zen 2) op de planning.

Geruchten van even geleden zou geclaimd hebben dat AMD's eerste cpu's met 3D-caches nog in maart zouden kunnen verschijnen, maar inmiddels lijkt de verwachting verschoven naar een grotere officiële onthulling en lancering op 20 april. In diezelfde periode zou AMD ook de refreshes van RX 6000-gpu's uit de doeken kunnen doen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou