Renders van AMD's AM5-socket tonen nieuw installatieproces

Renders van AMD's AM5-socket tonen nieuw installatieproces

Benieuwd naar hoe AMD's volgende AM5-processorsocket werkt? Twitter-ingewijde href="https://twitter.com/ExecuFix/status/1420804718863978496" rel="noopener noreferrer" target="_blank">ExecutableFix</a> laat het zien, aan de hand van nieuwe renders die naar verluidt zijn gebaseerd op kennis van interne bronnen.

De renders zijn geenszins direct gelekt vanuit AMD; ExecutableFix maakt de afbeeldingen zelf. Toch komt de visuele voorspelling niet uit het niets. Dezelfde lekker zat ook achter eerdere verslaggeving rondom de specificaties van AMD's volgende generatie processoren en de eerste concrete geluiden over de nieuwe AM5-processorvoet.

Op de 3D-afbeeldingen is duidelijk te zien hoe AMD in lering is geweest van Intels recente sockets. De pasvorm is voorzien van een eigen klemsysteem, compleet met beschermend klepje. Het gehele installatieproces lijkt nog altijd schroefloos plaats te kunnen vinden.

Zoals eerder al bekend werd, lijkt AMD over te stappen op een LGA-vorm — een zogenaamde land grid array. De connectorpinnetjes zitten in dit geval op de socket en niet op de processor zelf. Dit betekent dat de processor direct minder schadegevoelig is. Daarnaast is het repareren of vervangen van een socket ook vaak goedkoper dan het terugbuigen van misvormde cpu-pinnetjes. 

Mochten al ExecutableFix' lekkages waarheidsgetrouw zijn, dan stapt AMD's zogenaamde Raphael-generatie (de consumentenkant van de Zen 4-architectuur) ook geheel over op DDR5-geheugen. Daarentegen houdt het wel vast aan de PCIe 4.0-interface — met ondersteuning tot 28 banen — en kan het stroomverbruik oplopen tot een ferme 170 watt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou