Remaster van Star Wars: Dark Forces aangekondigd

Remaster van Star Wars: Dark Forces aangekondigd

Ontwikkeld door Nightdive Studios

Nightdive Studios werkt aan een remaster van de klassieke shooter Star Wars: Dark Forces.

Dat heeft het bedrijf vandaag aangekondigd. De game kwam oorspronkelijk in 1995 uit op pc en wordt gezien als een van de betere Star Wars-spellen uit die tijd. Spelers besturen de huurling Kyle Katarn, die namens de Rebel Alliance missies op zich neemt om een vuist te maken tegen de Empire.

Het spel moet op de systemen die het ondersteunen een resolutie van 4K en 120 frames per seconde ondersteunen. Ook worden (op pc) moderne controllers ondersteund en zijn er Trophies en Achievements.

De ontwikkelaar is zoals gezegd Nightdive Studios, bekend van de System Shock-remake en diverse remasters van klassieke spellen als Turok: Dinosaur Hunter, Shadow Man en het pas uitgekomen Quake 2.

Star Wars: Dark Forces Remaster verschijnt op een nog onbekende datum op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Hieronder kan een trailer bekeken worden.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vroeger helemaal grijs gespeeld, maar na het zien van de beelden word ik niet heel erg enthousiast.

0
test

Ik heb hetzelfde. Ik las het en dacht oh wow, daarna de (vintage) logos van lucas arts en de titel en dacht oh wow wow! (herinneringen!). Toen kwam de 'alpha' gameplay en dacht ...eh meh. Ik snap dat ik dat destijd helemaal tegek vond. Maar nu was een remake of sequel (geen remaster) beter op zijn plaats geweest. Maar goed, tof om weer te zien. Echt goeie herinneringen aan (vond het sewer gedeeltje met de dianoga monster echt creepy destijds!)

0
test

oef. Dit is misschien wel iets te. Niet dat ik niet houd van retro shooters. Sterker nog ik zelf vind dat leuker dan een moderne shooter. Maar toch vraag ik me af of dit niet meer een echte remake verdient. de doelgroep die Star Wars wil is groot. Maar de doelgroep die een retro pseudo 3D shooter wil spelen( want de meeste oude shooters zijn eigenlijk min of meer niet echt 3D) is behoorlijk wat kleiner. Zou een echte remake van deze, dus een vette moderne Star Wars FPS niet iets zijn wat veel fans liever willen. In ieder geval meer dan deze misschien. Deze is maar voor een select groepje. Retro gamers en dan ook Star Wars fan. Als die combi niet is dan zal deze game niet voor die persoon zijn. Maar bright side, deze zal wel voor een zacht prijsje komen hoop ik.

1

Aanbevolen voor jou