Regels D&D maken dlc voor Baldur's Gate 'moeilijk'

Regels D&D maken dlc voor Baldur's Gate 'moeilijk'

Geen D&DLC

Omdat de regels van het bordspel Dungeons & Dragons zo ingewikkeld zijn, wordt het volgens ontwikkelaar Larian 'moeilijk' om dlc uit te brengen voor de populaire game Baldur's Gate 3.

"Eerlijk, we zijn nog niet begonnen aan een uitbreiding", zegt oprichter Swen Vincke tegen PC Gamer. Omdat spelers van Dungeons & Dragons op hogere levels veel ingewikkeldere en krachtigere spreuken krijgen, zou het erg lastig zijn om de game ook op dat niveau te krijgen.

"Avonturen van level 12-20 hebben een andere manier nodig om dingen aan te pakken in de vorm van vijanden die je moet verslaan", zegt Vincke. "Het kost veel ontwikkeltijd om dat goed te doen. Dit zou dan veel meer zijn dan alleen een uitbreiding, qua ontwikkeling. Veel D&D-avonturen gaan juist daarom tot level 12. Het klinkt misschien als makkelijk materiaal, tot je erover na gaat denken, dan is het niet zo makkelijk als je denkt."

Op hogere levels kunnen sommige klassen bijvoorbeeld een wens doen, waarbij ze vrijwel alles kunnen wensen. Ook kunnen sommige personages hun god aanroepen en om hulp vragen, gefaalde dobbelsteenrollen ongedaan maken of andere realms betreden.

Ontwikkelaar Larian hoopt in de toekomst aan kleinere games te kunnen werken, al is Baldur's Gate 3 zo populair dat het de top 10 van meest gespeelde Steam-games haalde. Gamer.nl ging al uitgebreid aan de slag met de game: hier lees je onze essentiële beginnerstips en hier zie je welke personages onze redacteuren hebben gemaakt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze zouden van mij niet eens de levelcap hoeven te verhogen, om de redenen die genoemd worden. Er zijn ook genoeg D&D ervaringen die op eenzelfde level blijven, dus ja. Geef me meer storyline, want zelfs in Act 1 merk ik al dat ik hiervan geniet.

0
test

DLC met hogere levels hoeft toch ook niet per se? DnD is een hele diverse wereld, genoeg inspiratie voor het vergroten van de wereld.

0

Aanbevolen voor jou