'Radeon RX 7600 kost 349 euro in Europa'

'Radeon RX 7600 kost 349 euro in Europa'

Instapmodel voor RDNA 3 ligt al klaar bij retailers

Volgens Franse retailers is de europrijs van AMD's Radeon RX 7600-videokaart vastgesteld op 349 euro.

Dat meldt het Franse Cowcotland, die het bedrag onderschepte van meerdere winkeliers. Het bedrag van 349 euro werd daarbij als "gemiddelde" aangestipt, niet per se een (lokale) adviesprijs van AMD. Desalniettemin steekt het bedrag significant lager af dan de goedkoopste RDNA 3-kaart van het moment: de RX 7900 XT, die lokaal vanaf circa 879 euro te vinden is.

Naast de prijsindicatie zou ook 25 mei als officiële releasedatum genoemd worden; toch zeker een week eerder dan voorgaande geruchten stelden. AMD's partnerfabrikanten zouden de RX 7600-gpu's al voorbereiden voor een verschijning op Computex 2023 (30 mei tot 2 juni), maar mogelijk verschijnt de nieuwste RDNA 3-kaart dus al iets eerder. 

De vroegere onthulling van de kaart wel al eerder voorspeld: in Azië werd de kaart al eens in de winkelschapen gespot. Dat de kaart al breed voorradig is bij (wereldwijde) retailers, doet vermoeden dat de RX 7600 spoedig officieel uit de doeken gedaan wordt.

Officiële details blijven nog altijd uit, maar qua specificaties lijkt de RX 7600-gpu op de 'full fat' Navi 33-chipset te draaien (met 32 RDNA 3-werkgroepen), plus 8 GB aan GDDR6-geheugen op een 128-bits geheugenbus. Al met al lijkt de nieuwe RDNA 3-instapkaart daarmee de specificaties aan te nemen van een RX 6650 XT, zij het dan op rendementsrijkere architectuur en voor mogelijk circa vijftig euro minder, wat betreft verwachtte verkoopprijs.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb me vorige week voor 649 een RX 6950 XT aangeschaft in de uitverkoop. Veel beter gaat het niet worden vs zo’n 7900 qua prijs prestatie. Ook niet bij een Nvidia 4070 ti.

0
test

@RikkieDee Prima prijs, inderdaad. Valt imho wel op hoeveel mensen deze generatie nog uitwijken naar kaarten van vorige reeksen. Voelt toch als een soort protest richting het huidige aanbod en de tarieven. Ook wel benieuwd of die terughoudendheid richting deze gpu's nog invloed gaat hebben op aanstaande producten en volgende generaties. Wie weet worden videokaarten straks wel weer betaalbaar, een beetje pre-2020 het liefst.

0
test

@TomKauw ben het met je eens, en laten we dat zeer zeker hopen, ik heb in de 25 jaar dat ik mn eigen pc bouw nog nooit een pre gen kaart gekocht. Maar dit gaat gewoon te ver qua prijzen en overrated RT i.c.m. bezuinigen op geheugen in tijden dat geheugen niets kost. Niet geheel vergelijkbaar maar je snapt mijn punt denk ik. Ik weet nog dat ik 15 jaar geleden twijfelde over het kopen van een videokaart voor 400 euro omdat ik het bizar veel geld vond. En nee dat is niet alleen maar inflatie voor de jongeren onder ons.

0

Aanbevolen voor jou