Radeon RX 7600-kaarten ook gespot in Aziatische winkel

Radeon RX 7600-kaarten ook gespot in Aziatische winkel

Sapphire verscheept de RDNA 3-middenmoter blijkbaar al

Meer en meer signalen wijzen op een aanstaande uitrol van AMD's Radeon RX 7600-gpu's, nu ook fysieke kaarten gespot zijn bij een Aziatische winkelier.

Circa twee weken geleden werd al gerapporteerd dat AMD's videokaartfabrikanten RX 7600-gpu's opmaken voor een verschijning op Computex 2023 (30 mei tot 2 juni), terwijl de nieuwe RDNA 3-kaart nog altijd onaangekondigd bleef. Bu blijken de eerste kaarten al in het wild getroffen te worden. De redactie van VideoCardz ontving fotomateriaal van een aantal Pulse-modellen van de RX 7600-gpu, vervaardigd door Sapphire, bij een nog onbekende Aziatische retailer. Het beeld is hieronder doorgeplaatst. 

Ook de dozen van Sapphire onderstrepen details die al eerder uitlekten of anderzijds achterhaald werden: 32 rekenclusters aan RDNA 3-architectuur, 8 GB aan GDDR6-geheugen (over een 128-bit geheugenbus) en een Infinity Cache van 32 MB. Naar al het schijnt is dit vooralsnog de 'vetste' versie van AMD's Navi 33-chipset, met de volle 2048 streamprocessoren op actief.

 

De foto verklapt verder weinig over de precieze releasedata van de RX 7600-kaarten, laat staan een adviesprijs. Mogelijk werden de dozen in het magazijn gefotografeerd, niet in de daadwerkelijke winkel zelf. Dat Sapphire de kaarten al in bulk verscheept, laat wel doorschemeren dat een officiële onthulling nabij is, mogelijk vlot opgevolgd door wereldwijde verkrijgbaarheid. 

Daarnaast lijkt AMD hiermee inderdaad diens totstandkoming van de RDNA 3-generatie opgeschud te hebben. In tegenstelling tot concurrent Nvidia werkt AMD niet van boven naar beneden, wat betreft het aanbod in videokaarten. Na de verschijning van de eerste RX 7900-gpu's eind 2022 stapt AMD nu direct door naar de RX 7600-middenmoter; van de verwachte RX 7800- en RX 7700-reeksen is vooralsnog geen spoor te bekennen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou