Radeon RX 6500 XT in Frankrijk gespot voor 299 euro

Radeon RX 6500 XT in Frankrijk gespot voor 299 euro

AMD's Radeon RX 6500 XT-desktopkaart lijkt bij Franse retailers een prijs van 299 euro te bedragen. De adviesprijs bedraagt oorspronkelijk 199 dollar; voor andere valuta werd vooralsnog geen bedrag genoemd.

Cowcotland trof de Franse prijzen voor het eerst aan. De Radeon RX 6500 XT werd gedurende CES 2021 officieel onthuld en staat pas 19 januari officieel te verschijnen. Grote retailers in de Benelux hebben de nieuwe budgetkaart nog niet ingedeeld op hun websites, maar vanuit Frankrijk wordt nu wel een zekere lat gelegd.

Op de Europese markt worden middensegment-gpu's van AMD voor grofweg anderhalf maal de richtprijs verkocht. Er van uitgaande dat de adviesprijs van de RX 6500 XT ook ongeveer 199 euro bedraagt, lijken de vroege verkoopprijzen in lijn met die tendens. 

Watch on YouTube

AMD verkoopt vanuit een officiële webwinkel huiseigen hardware tegen de (lokale en/of omgerekende) adviesprijs. Het probleem daarvan is echter dat het puur het eigen fabricaat betreft, wat veel minder omvangrijk is dan het aanbod van talloze partnerfabrikanten. Ook is het webportaal steevast het doelwit van scalpers, die de goedkope kaarten weer tegen opgehoogde prijzen doorverkopen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ligt het aan mij of zijn er momenteel amper goede budget GPU's te koop?

0
test

@StormFox dat ligt niet aan u

0
test

@StormFox Denk dat het niet geholpen heeft dat de meeste kaarten die je 'budget' zou kunnen noemen in deze generatie pas net op de markt zijn. Dat die paar gpu's vervolgens door prijsverhoging of scalping ver boven de adviesprijs verkocht worden, helpt de perceptie al helemaal om zeep.

0
test

Dah fak dat ik meer dan de adviesprijs ga betalen voor een GPU, dit is gewoon krankzinnig.

0
test

@SuperDre Het is marktwerking, ik dacht dat jij daar zo'n fan van was. leuk is het niet, maar ik denk niet dat er momenteel een andere optie is dan 3000 euro neerleggen voor een RTX 3090 etc.

0

Aanbevolen voor jou