Precieze RTX 4070-specificaties gelekt en gevalideerd

Precieze RTX 4070-specificaties gelekt en gevalideerd

Non-Ti-modellen lijken al uitgebreid getest te worden

Preciezere specificaties van Nvidia's RTX 4070-gpu lekten recentelijk uit, middels een validatie in GPU-Z.

Specificaties van gpu's worden door GPU-Z optioneel gevalideerd en online gedeeld, zoals recentelijk gebeurde met deze RTX 4070 van Zotac. Over de gpu deden al langer hardnekkige geruchten en lekken de ronde, al is de kaart vooralsnog niet officieel aangekondigd door Nvidia.

De AD104-250-gpu lijkt hier zoals eerder voorspeld inderdaad over 12 GB aan videogeheugen te beschikken — zij het wel GDDR6X-modules op een 192-bit geheugenbus, zo blijkt nu. Theoretisch kan de bandbreedte van het geheugen op de kaart daarmee oplopen tot 504,2 GB/s. De L2-cache zakt van 48 MB verder tot 36 MB. 

In totaal telt de daadwerkelijke grafische rekenkern 5888 CUDA-kernen, een significante daling vanaf de 7680 kernen op de RTX 4070 Ti. De Zotac-kaart in kwestie bleek daarnaast niet handmatig overgeklokt, waardoor ook de standaard klokfrequenties gedeeld werden: 1.920 MHz als base-snelheid en 2.475 MHz als boost-klok. 

Vooralsnog ligt de bal bij Nvidia om de RTX 4070 zo langzamerhand uit de doeken te doen. Officieel gezien is dat nog niet gebeurd, al noemde de gpu-gigant het nieuwe model (vermoedelijk per ongeluk) in recente statistieken over de eigen Reflex-technologie. Daar werd beweerd dat het non-Ti-model van de RTX 4070 slechts 8 milliseconde systeemvertraging op zou lopen in Counter-Strike 2. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou