Pre-builts van MSI bevestigen 8 GB geheugen voor RTX 4060 (Ti)

Pre-builts van MSI bevestigen 8 GB geheugen voor RTX 4060 (Ti)

Infinite-systemen verklappen specificaties via retailer

MSI's nieuwe MAG Infinite S3-systemen doken kortstondig op bij een retailer, waarbij ook 8 GB videogeheugen genoemd werd voor de RTX 4060-gpu's.

De webwinkel in kwestie bleek het Belgische 2Compute, waar de nog onaangekondigde MSI-pc's reeds weer offline zijn gehaald. Zeker vijf verschillende pre-builts werden daarbij wel eventjes afgebeeld met de RTX 4060- en RTX 4060 Ti-videokaarten van Nvidia (via VideoCardz), die officieel gezien nog onthuld moet worden.

De aanstaande komst van Nvidia's RTX 4060-aanbod werd al vaker voorspeld door geruchten en lekken, maar het volume VRAM werd vooralsnog nergens geverifieerd. Met MSI's doorspelen van de 8 GB-specificatie naar diens retailers lijkt ook dat detail inmiddels zo goed als bevestigd.

Naast het videogeheugen draaien de RTX 4060-gpu's hoogstwaarschijnlijk op de AD107-400-chipset van Nvidia, vooralsnog de kleinste Ada Lovelace-chips, met 3072 CUDA-kernen. Volgens een ingewijde neemt de nieuwe processor plaats in Nvidia's PG190-mal, dezelfde printplaat die ook de basis vormt voor bijvoorbeeld de voorgaande RTX 3060

Volgens de meest recente en hardnekkigste geruchten zouden de eerste RTX 4060-gpu's "eind mei, begin juli" verschijnen. Binnen dat verwachte tijdskader valt ook Computex 2023, waar Nvidia sowieso al een keynote inroosterde met voorzitter Jensen Huang. Mogelijk grijpt Nvidia daar een kans om de RTX 4060-serie officieel uit de doeken te doen, gevolgd door een vlotte uitrol van de nieuwe instapkaarten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou