Populariteit Diablo 4 zorgt voor recordkwartaal voor Blizzard

Populariteit Diablo 4 zorgt voor recordkwartaal voor Blizzard

Meer dan tien miljoen mensen hebben de game gespeeld

De succesvolle release van Diablo 4 heeft er voor gezorgd dat Blizzard een recordkwartaal heeft gedraaid.

Diablo 4 kwam op 5 juni uit op pc en consoles en is inmiddels de snelst verkochte game van de uitgever. "Aan het eind van het tweede kwartaal waren er meer exemplaren van Diablo 4 verkocht dan van alle andere Blizzard-games binnen hetzelfde tijdsbestek." Inmiddels hebben meer dan tien miljoen mensen de game gespeeld en zijn er in totaal meer dan 700 miljoen uren in de game gestoken.

Het succes voor de game heeft voor een recordkwartaal voor het Blizzard-gedeelte van uitgever Activision Blizzard gezorgd. Voor het eerst draaide Blizzard in een kwartaal meer dan 1 miljard dollar aan omzet. De winst ging met 160 procent omhoog ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Blizzard kondigde overigens ook aan dat diverse games van de uitgever naar Steam komen, te beginnen met Overwatch 2. Ondertussen moet de overname van Activision Blizzard door Microsoft nog altijd doorgaan - gisteren werd de deadline voor deze deal uitgesteld naar oktober, zodat beide bedrijven genoeg tijd hebben dit te bewerkstelligen en de CMA te overtuigen.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

700 uur lijkt me wat weinig voor 10 miljoen spelers ;) Ik heb er in m'n eentje "al" 30 uur in zitten

0
test

Woops! 700 miljoen uren dus ;)

0

Ik zit in een beetje in dubio met dit spel. Gisteravond weer een aantal uur gespeeld en had het toch wel weer naar mijn zin. Maar toch voelt het als een MMO die je in je eentje speelt, je ziet andere mensen maar speelt vrijwel nooit met ze samen als je niet teveel let op world events. Vanavond ga ik op zeker een season char starten, ik ben daar toch wel benieuwd naar.

0

Aanbevolen voor jou