Pokémon-mod voor Palworld in aantocht

Pokémon-mod voor Palworld in aantocht

En de game had al zoveel weg van Nintendo's franchise...

Een paar dagen na release van Palworld lijkt er al een mod uit te komen voor de game die de 'pals' in pokémon verandert.

Toasted Shoes, een bekende modder, hintte naar de mod op social media. Hij toonde op X een korte video waarin te zien is dat spelers met de mod in de huid van Ash Ketchum kruipen en diverse pokémon tegenkomen, waaronder Pikachu. De modder laat weten morgen een volledige video te delen.

De mod zorgt voor behoorlijk wat opspraak onder gamers, vooral omdat het onwaarschijnlijk is dat Nintendo en Pokémon-ontwikkelaar Game Freak dit zullen toelaten. Daarbij hangt er sowieso al veel controverse rondom Palworld, omdat de ontwerpen van de wezens die spelers in de game kunnen verzamelen veel weghebben van pokémon - er gaan zelfs theorieën dat ontwikkelaar Pocketpair AI heeft gebruikt om pokémon te 'mixen' en zo met nieuwe designs te komen. Lees hier een column over de situatie.

De Early Access-versie van Palworld verscheen afgelopen vrijdag op Steam, Xbox-consoles en Game Pass en is in drie dagen tijd vijf miljoen keer verkocht. De game bereikte gisteren een Steam-piek van 1.291.967 gelijktijdige spelers.

In Palworld kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Modders do what Nintendon't!

[Reactie gewijzigd door Kay op 22 januari 2024 - 16:50]

2
test

hahahah. Maar ik denk wel dat hier heel snel een reactie op komt wat Nintendoes, en what modders don’t. kijk palworld wordt door Nintendo zelf nog niet aangepakt. Maar ga er maar vanuit dat een rechtstreekse mod dat wel doet. En misschien ook enorm van de modders. Nu gaat Nintendo ook de aandacht op Palworld gooien. Voor hetzelfde geld had Nintendo deze game voorbij laten gaan. Maar ik denk dat nu deze wel de game ineens onder de schijnwerpers gaat hebben, Pokémon gaat Nintendo echt niet toelaten en dus ook de vermeende al dan wel of niet kopie en plak designs van de Pals gaan nu toch ineens meer opvallen. juist als een game zoveel ergens op lijkt is geen overdreven aandacht specifiek daarop krijgen een voordeel. Ik ben bang als hier inderdaad copyright is geschaad dat dankzij de modder in kwestie dit nog veel meer is gaan opvallen.

0
test

They are gonna sue, the living shit, outta you lol

0

Aanbevolen voor jou