Pokémon-achtige Palworld behaalt twee miljoen spelers in dag tijd

Pokémon-achtige Palworld behaalt twee miljoen spelers in dag tijd

De game is een groot succes, maar de servers lijden er wel onder

Het op Pokémon lijkende Palworld verscheen gisteren als Early Access-titel op Steam, Xbox en Game Pass en is in een dag tijd door meer dan twee miljoen mensen gekocht.

Dat heeft ontwikkelaar Pocketpair aangekondigd. Ook werden er 700.000 gelijktijdige spelers behaald. Daardoor staat Palworld nu in de top tien van meeste gelijktijdige spelers op Steam ooit.

De drukte zorgde wel voor connectieproblemen bij veel spelers, en de ontwikkelaar heeft naar eigen zeggen een noodmeeting met Epic Games - de leverancier van de Unreal Engine, waar de game op draait - moeten houden om het op te lossen. Daarbij kan men op Steam met 32 spelers op een server, terwijl dit op Xbox maar met maximaal vier spelers mogelijk is. De ontwikkelaar zegt hier aan te werken.

In Palworld kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren. Ondanks de mogelijkheid om de Pals te doden, heeft het spel qua uiterlijk veel weg van de Pokémon-games - voornamelijk door het kleurrijke designs van de wezens.

View post on X
View post on X
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

In het begin verwachtte ik echt iets meer hilarische clickbait, maar het speelt stiekem toch wel lekker als Pokémon Arceus en Ark, met wat Breath of the Wild geluiden en muur klimmen. Zelf ben ik helemaal geen fan van Ark, maar de tech points komen snel genoeg binnen en het werk van de palmon voelt minder als een slavenkamp en meer alsof je een hoop kleine helpers hebt. Daarnaast vind ik tot nu toe zelf dat dit 1 van de weinige poké achtige games waarbij de monsters toch nog een beetje pokémon achtig voelen.

0

Aanbevolen voor jou