PlayStation VR 2-releasedatum volgt 'binnenkort'

PlayStation VR 2-releasedatum volgt 'binnenkort'

In een blogpost heeft Sony de gebruikservaring van de PlayStation VR 2 uitgelicht. Ook laat het weten dat een releasedatum 'binnenkort' wordt onthuld.

Zo bevat de PSVR 2 een See-Through View, waarbij spelers via externe camera's op de vr-bril hun omgeving kunnen zien. Daarmee is het eenvoudiger om bijvoorbeeld de controllers te vinden na het opzetten van de bril.

Ook wordt het voor spelers mogelijk om zichzelf te filmen of streamen met behulp van een PlayStation 5 HD Camera. Daarmee wordt niet alleen gameplay uitgezonden, maar is ook de speler in beeld als een uitsnede.

De externe camera's van de PlayStation 5 maken het daarnaast mogelijk om de omgeving te scannen en de grenzen van het speelveld bij te stellen. Zo registreert de headset wanneer gebruikers dichtbij muren en objecten komen.

Tot slot krijgt de PSVR 2 twee modi. In VR Mode worden games in 4000 x 2040 pixels en HDR weergegeven met een framerate van 90 of 120 Hz. In Cinematic Mode kunnen spelers niet-vr-content op een virtueel 1080p HDR-scherm bekijken in 24 of 60 Hz. 

Ontwikkelaars krijgen volgens Sony 'binnenkort' toegang tot de opties via een software-update. Ook volgen spoedig de releasedatum van en ondersteunde games voor het platform. Naar verwachting organiseert Sony deze zomer nog een nieuwe PlayStation Showcase.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ps zorgt dat ze half life er op hebben dan koop ik hem direct, tot nu nog geen game gezien waar voor ik ps vr moet halen

0
test

@hulstpower dat zou vet zijn half life. Maar ik koop hem gelijk. Voor de games, maar zeker ook voor films kijken. En zo te lezen wordt dat een stuk prettiger dan met de huidige bril. Zin in

0
test

@adutchman ben niet zo van vr een maat van me vind het geweldig, maar alleen die half life game lijkt me dus heel vet. Maar ooit een robocop game of zo en dat je dan alles zo ziets als hij zou vet zijn.

0
test

@hulstpower de kans is heel groot dat Alyx op de PSVR2 uit komt, vanuit Valve was er al een hele tijd geleden wat hints over naar buiten gekomen/gelekt.

0
test

Ik heb geen ervaring met VR maar haal deze direct. Lijkt me een mooi instapmoment. Maarre... Die zwevende handjes, dat blijft wel heel storend.

0

@Michael-Raymond-Clayton Je zegt het al, je hebt nog geen ervaring. Zodra je het door een vr bril bekijkt snap je ineens waarom die handjes zo zijn. Het zijn dan namelijk JOU handen :)

0
test

@Jelster en jou handen vliegen toch ook niet in de lucht, weet niet meer welke game het wss maar heb ook wel is gewoon armen aan de handen gezien.

0
test

@Michael-Raymond-Clayton het went heel snel de zwevende handjes. Als ik me niet vergis heeft het te maken met het animeren en genereren van de armen tov de handen. Dat zorgt voor een vreemde sensatie dat ten koste gaat van de ervaring. Ik merkte dat zelf ook met MoH Above and Beyond. Gelukkig kan je daar nog in de opties het nodige tweaken.

0

Aanbevolen voor jou