Philips stapt mogelijk in werkgeheugenmarkt

Philips stapt mogelijk in werkgeheugenmarkt

Op Chinese hardware-fora circuleren foto's van werkgeheugen van Philips.

De beelden zijn afkomstig van onder meer Boardchannels. Op de vermoedelijk gelekte foto's zijn DDR4- en DDR5-schijfjes te zien met labels van Philips. In het specifiek zou het gaan om een DDR4-2666-module van 8 GB en een DDR5-4800 van 32 GB.

Beide foto's lijken digitaal in elkaar geknutseld te zijn, met op sommige labels ook vermoedelijk foutieve informatie. Waarschijnlijk betreft het beeld Photoshop-materiaal, zij het mogelijk opgesteld aan de hand van interne informatie.

Geknutselde foto van een DDR5-module van Philips, met 32 GB aan volume.

Vooralsnog lijken de schijfjes het op safe te spelen, met specificaties naar JEDEC-standaard en weinig additionele flair. Dat is echter vaak hoe fabrikanten de markt van werkgeheugen betreden, om pas later mooiere en snellere modellen aan te bieden. In het recente verleden zette bijvoorbeeld ook nieuwkomer Lexar zo diens eerste DDR4-schijven op de markt.

'Koninklijke Philips' heeft tot op heden nooit werkgeheugen gefabriceerd, maar het zou een nieuwe sector voor de multinational kunnen zijn. De van oorsprong Eindhovense fabrikant is in recente jaren ook op de markt van (externe) ssd's gestapt en heeft meerdere productlijnen voor pc-gamers uitgebracht, waaronder hoofdzakelijk monitoren. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Philips is niet in deze takken gestapt, deze producten worden net als TV'S onder licensie met de Philips naam uitgegeven. Philips produceert alleen nog medische apparatuur (en software) en een klein aantal consumentenproducten in de persoonlijke verzorging.

0
test

@jsk Goed punt. 't Gaat natuurlijk ook meer om de Philips-naam, maar dat is natuurlijk al jaren zo voor het gros van Philips' marktsegmenten. In dit geval is het ook nog lastig te halen welke precieze holding achter deze keuze zit. Het is ook allemaal een beetje nodeloze naamsbekendheid, natuurlijk. Als "Philips" een nieuwe gamingmonitor aankondigt, zou ik dat in een nieuwsbericht nog steeds een Philips-product noemen, in plaats van een TP Vision-product.

0

Aanbevolen voor jou