Peter Molyneux' blockchaingame Legacy verschijnt eind oktober

Peter Molyneux' blockchaingame Legacy verschijnt eind oktober

Mensen kunnen sinds 2021 al een virtueel stuk land in de game kopen

Peter Molyneux en zijn studio 22cans brengen hun nieuwe game Legacy op 26 oktober uit.

Legacy werd in 2021 al aangekondigd en is een "zakelijke blockchain-sim". In het spel kopen spelers een stuk land in de vorm van een NFT om vanuit daar een eigen blockchainzaak te beginnen. Molyneux heeft speciaal voor de game een nieuwe cryptocurrency gemaakt, genaamd LegacyCoin, waarmee gehandeld kan worden.

Volgens Molyneux wordt Legacy meer dan alleen een game, maar "het begin van een ongelooflijke reis waar creativiteit, strategie en zakelijke innovatie samenkomen".

Toen de game werd aangekondigd kon er alvast virtueel land gekocht worden door geïnteresseerden. Eind 2021 leverde dat al 53 miljoen dollar op. Het duurste stuk land met de naam London ging toen voor 900.000 dollar over de toonbank.

Molyneux is bekend van gamefranchises als Black and White en Fable. Tegenwoordig maakt hij games met zijn studio 22cans. De ontwikkelaar staat vooral bekend om zijn grootspraak over zijn geplande games.

Legacy moet op pc en Mac verschijnen. Hieronder is een eerder verschenen interview met Molyneux te zien waarin hij meer vertelt over het project.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

‘staat vooral bekend om zijn grootspraak ‘. Daar je de beste man toch echt mee te kort hoor. Jammer dit. Fable, Black&White waren fantastische games. Los van zijn beloftes. Dat hij niet altijd alles waar kan maken klopt.

1
test

het gaat erom dat hij gewoon moet leren eens niet zoveel te zeggen. Als je niks zegt en gewoon games maakt zijn mensen ook niet teleurgesteld. Dan maak je een game. Die kan goed of slecht verkopen. Die kan goed of slecht beoordeeld worden maar that’s it. maar Peter creëer eigenhandig een situatie waarbij men alles wat hij beweert gaat uitttesten in die games. en als het dan niet klopt is het logisch dat hij zo behandelt wordt. Maar dat maakt hij zelf. Dat doen de gamers niet of de websites. Peter is zelf de gast die dingen belooft en niet waarmaakt. zelfde als een prijsvraag ontremd Godus ( curiosity contest) maakt en uiteindelijk de winnaar niet geeft wat hem belooft was. Ja dan is het niet gek dat mensen zo over je denken. Ja hij heeft een unieke kijk op gamen. Dat is in zijn voordeel. Zolang hij eens stopt met hoge verwachtingen maken. nu ook hij praat alsof het de revolutie van games gaat worden terwijl ik het gevoel heb dat hij gaat meeliften of NfT en crypto en daarmee een eigen gemaakte munt bekender wil maken en dik wil incasseren. Want niks doet mij aan deze hele game vermoeden dat het een geweldige game is. terwijl als hij gewoon een game aankondigde zonder groot praat zou ik best kijken of er nog wat van de meester van Black and White inzit. Hij kan verdomt goede games maken. Als hij gewoon blijft bij games maken. En niet denkt de wereld van gamen permanent te veranderen.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 30 september 2023 - 11:14]

0
test

Het was niet gemeen bedoeld ofzo, maar geef toe dat de man graag dingen belooft niet maar gedeeltelijk waargemaakt worden. Hij heeft het een tijdje terug zelf ook toegegeven in een interview trouwens, dus het is niet alsof hij het er stellig mee oneens zou zijn lijkt mij :) Ik denk dat er ook nooit sprake is van kwade bedoelingen bij hem, hij droomt gewoon graag van mogelijkheden tijdens de ontwikkeling van spellen en schiet daar soms misschien iets te ver in door - of moet het misschien voor zichzelf houden tot hij weet dat het daadwerkelijk mogelijk is in z'n game, haha.

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 30 september 2023 - 15:38]

0
test

@MHNL1979 Molyneux is toch een oplichter geworden inmiddels. En oplichters hebben altijd blinde volgers. Dit project wordt wederom een groot fiasco waar iedereen die er geld in heeft gestoken spijt van gaat krijgen.

0
test

Je moet toch wel een steekje los hebben als je 900k uitgeeft aan een stukje virtueel grond terwijl de stekker er nog niet eens goed in zit en er zo weer uitgetrokken kan worden. Dit is gewoon echt weer een pyramide spel. Geloof dan ook weinig dat een echte outsider 900k heeft neergeteld voor een stukje virtueel grond, is gewoon iemand die directe banden heeft met de devs.

1

Aanbevolen voor jou