Pc-versie van Ratchet and Clank: Rift Apart aangekondigd

Pc-versie van Ratchet and Clank: Rift Apart aangekondigd

Game verschijnt op 26 juli op Steam en Epic Games Store

Ratchet and Clank: Rift Apart is vanaf 26 juli verkrijgbaar op pc.

Dat hebben Sony Interactive Entertainment en Insomniac Games aangekondigd. De pc-versie van de game wordt verzorgd door het uit Utrecht afkomstige Nixxes Software en komt beschikbaar op Steam en Epic Games Store. Mensen die het spel reserveren ontvangen twee in-game items: het Pixelizer-wapen en de Carbonox-armorset.

De pc-versie moet ray tracing-reflecties en -schaduwen bieden, wat een natuurlijk ogend spel moet bewerkstelligen. Daarbij kan men uit diverse kwaliteitsopties kiezen qua graphics en ondersteunt het spel ook ultra-wide-monitors en ontgrendelde framerates. Verder kan men gebruikmaken van upscaling-technieken als Nvidia DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS en Insomniacs Temporal Injection. De game kan zowel met controller (waaronder de DualSense) als muis en toetsenbord gespeeld worden.

Ratchet and Clank: Rift Apart verscheen in 2021 al op PlayStation 5. Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat het spel naar pc zou komen, aangezien Nixxes naar een UI/UX-engineer zocht met ervaring in het gebruik van Coherent-middleware. Deze middleware van Coherent Labs werd gebruikt als user interace in Ratchet and Clank: Rift Apart.

Ron Vorstermans gaf op Gamer.nl een 8,5 aan de PS5-versie van de game: "Er zal nog lang worden nagepraat over de vele technische hoogstandjes die in Ratchet & Clank: Rift Apart de show stelen. Voor dit grafische geweld koop je een PlayStation 5. Maar deze dwaze reis door dimensies gaat jong en oud ook verblijden met een zeer divers arsenaal aan wapens, leuke gadgets en tig aandoenlijke personages."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het is denk ik ondertussen wel 100% zeker dat alle exclusieve games van de PlayStation allemaal uiteindelijk ook naar de PC komen.

-2

PC master race!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Goed nieuws, vooral omdat Nixxes nu tijd heeft om aan de PC port van Horizon FW te beginnen :-D

-3

Aanbevolen voor jou