Pc-versie Ratchet and Clank: Rift Apart vereist geen ssd

Pc-versie Ratchet and Clank: Rift Apart vereist geen ssd

Game komt op 26 juli uit

Om Ratchet and Clank: Rift Apart op pc te spelen, is geen ssd vereist.

Dat blijkt uit de systeemeisen die Insomniac gisteren heeft gedeeld voor de aankomende pc-versie van de actie-platformer. Dat is opvallend, omdat de game bekendstaat om het snel wisselen tussen dimensies. Toen de PS5-versie werd uitgebracht, werd nog geclaimd dat dit mogelijk was dankzij de ssd-schijf in de console. Overigens wordt wel aanbevolen om een ssd voor de pc-versie te gebruiken, en loopt het spel zonder ssd in 720p en 30 fps. De volledige systeemeisen zijn hieronder te bekijken.

De pc-versie van de game wordt verzorgd door het uit Utrecht afkomstige Nixxes Software en komt op 26 juli beschikbaar op Steam en Epic Games Store. Mensen die het spel reserveren ontvangen twee in-game items: het Pixelizer-wapen en de Carbonox-armorset.

De pc-versie moet ray tracing-reflecties en -schaduwen bieden, wat een natuurlijk ogend spel moet bewerkstelligen. Daarbij kan men uit diverse kwaliteitsopties kiezen qua graphics en ondersteunt het spel ook ultra-wide-monitors en ontgrendelde framerates. Verder kan men gebruikmaken van upscaling-technieken als Nvidia DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS en Insomniacs Temporal Injection. De game kan zowel met controller (waaronder de DualSense) als muis en toetsenbord gespeeld worden.

Ratchet and Clank: Rift Apart verscheen in 2021 al op PlayStation 5. Ron Vorstermans gaf op Gamer.nl een 8,5 aan de PS5-versie van de game: "Er zal nog lang worden nagepraat over de vele technische hoogstandjes die in Ratchet & Clank: Rift Apart de show stelen. Voor dit grafische geweld koop je een PlayStation 5. Maar deze dwaze reis door dimensies gaat jong en oud ook verblijden met een zeer divers arsenaal aan wapens, leuke gadgets en tig aandoenlijke personages."

Ratchet and Clank: Rift Apart
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het gaat lekker bij PS de laatste tijd zeg... Sjonge, jonge, jonge... OT: Een hele dikke game! De beste PS (ex-)exclusive, imo. Een dikke 9 van mij!

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 14 juli 2023 - 08:08]

0
test

Benieuwd naar deze. Ik wacht even af op de release naar de bugs. Het valt me wel op dat de stap van High naar Amazing raytracing maar klein is. Zeker voor de AMD kaarten die niet bekend staan om hun RT kwaliteiten (6800 > 6800XT) En het HDD verhaal is wel merkwaardig, gezien de marketing van PS5 het bracht alsof deze game alleen werkt met de ultrasnelle SSD icm de technologie van de PS5. Maar misschien wordt dat ook wel duidelijk bij de analyses van o.a. DF en draait de game op een HDD als een draak.

1
test

Dit staat toch ook in het artikel? "Overigens wordt wel aanbevolen om een ssd voor de pc-versie te gebruiken, en loopt het spel zonder ssd in 720p en 30 fps." Ofterwijl zonder ssd loopt het een stuk minder soepel en mooi.

3

PS gaf echter aan dat een SSD benodigd was om te game überhaupt te kunnen spelen, maar dat blijkt nu een leugen te zijn. Slechte zaak.

-2
test

Dat is alsnog anders dan dat de game helemaal niet mogelijk zou zijn zonder SSD, oftewel op PS4.

0
test

Dat zegt mij helemaal niks. 720P 30FPS zegt meer over de genoemde GTX960 dan over de HDD/SSD

1

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor, dat klopt en dat weet ik ook wel. Maar het verschil is snelheid is wel echt enorm tussen een HDD en de SSD van de PS5. Daarom ben ik wat sceptisch :)

1
test

Geloof dat The Verge nog verhaal is gaan halen bij Nixxes, schijnt dat een hdd het kantje-boord redt omdat er gebruik wordt gemaakt van DirectStorage 1.2. Inderdaad rare gang van zaken, gezien dit 'dé game was die de ssd optimaal inzette', maar lijkt me dat ontiegelijk matige texturen op 720p misschien nog wel van een hdd te streamen zijn, mits een beetje geoptimaliseerd.

2
test

Dus dat is mogelijk dankzij een technologie van MS? Best ironisch in dit geval.

0

Ik denk dat Nixxes dat gewoon op een andere slimme manier heeft opgelost en dat het verhaal mbt de SSD in de PS5 wel degelijk klopt.

1
test

Zal wel goedkomen, in tegenstelling tot The Last of Us Part 1 is deze port gedaan door Nixxes en die hebben nog nooit een misbaksel afgeleverd. TLOU was gedaan door Iron Galaxy, bekend van de Batman game die op pc uit de verkoop werd gehaald door de bizar slechte prestaties.

0

Aanbevolen voor jou