Pc-versie Ratchet and Clank: Rift Apart nu uit, 'Steam Deck Verified'

Pc-versie Ratchet and Clank: Rift Apart nu uit, 'Steam Deck Verified'

PlayStation heeft een launchtrailer uitgebracht

De pc-versie van Ratchet and Clank: Rift Apart is nu verkrijgbaar.

De game kan voor 59,99 euro gekocht worden via Steam en Epic Games Store. Insomniac Games heeft daarbij laten weten dat het spel 'Steam Deck Verified' is. Dat houdt in dat de game zo goed als perfect moet draaien op de Valve-handheld en dat de besturing op het apparaat ook in orde is. Hieronder is een launchtrailer van de game te bekijken.

De pc-versie van de game is verzorgd door het uit Utrecht afkomstige Nixxes Software. De pc-versie moet ray tracing-reflecties en -schaduwen bieden, wat een natuurlijk ogend spel moet bewerkstelligen. Daarbij kan men uit diverse kwaliteitsopties kiezen qua graphics en ondersteunt het spel ook ultra-wide-monitors en ontgrendelde framerates. Verder kan men gebruikmaken van upscaling technieken als Nvidia DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS en Insomniacs Temporal Injection. De game kan zowel met controller (waaronder de DualSense) als muis en toetsenbord gespeeld worden.

Ratchet and Clank: Rift Apart verscheen in 2021 al op PlayStation 5. Ron Vorstermans gaf op Gamer.nl een 8,5 aan de PS5-versie van de game: "Er zal nog lang worden nagepraat over de vele technische hoogstandjes die in Ratchet & Clank: Rift Apart de show stelen. Voor dit grafische geweld koop je een PlayStation 5. Maar deze dwaze reis door dimensies gaat jong en oud ook verblijden met een zeer divers arsenaal aan wapens, leuke gadgets en tig aandoenlijke personages."

Watch on YouTube
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb hem aangeschaft en ziet er geweldig uit! Het verhaal dat alleen PS5 goed genoeg zou zijn vertroebelt nu nog meer nou hij zelfs Steamdeck Verified is.

-1
test

Klopt, het is een keuze geweest om hem niet op de ps4 te lanceren. Maar DF gaf zelf ook gelijk aan dat de game absoluut niet hetzelfde zal draaien op de steamdeck. Het spel wordt namelijk ver terug geschroeft op de handheld. Ik ben dan ook benieuwd naar de steam deck reviews

0
test

Ja dat denk ik ook, met vele lagere textures. Maar wel leuk voor Steamdeck gebruikers dat ze hem kunnen draaien.

1
test

Zat net te kijken maar wat ik heel apart vond is dat de shadows op ps5 beter zijn in Ray tracing dan op een 4090.

0
test

@hulstpower Dat zag ik ook, vooral bij die planten zag je alleen blokken schaduw. Misschien dat het in de RT nog niet helemaal lekker zit. RT is voor AMD gpu's sowieso nog niet beschikbaar, dus er komen vast nog wel wat patches aan.

0

De game werkt toch wel alleen op een Steam Deck met een SSD hè? ;)

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 27 juli 2023 - 08:25]

0
test

Nee maar de standaart versie is de ssd te klein en zou je de game dus op een sd kaartje moeten zetten zeiden ze bij digitale foundry.

0

Aanbevolen voor jou