Pc-versie Ghostwire: Tokyo bevat geen Denuvo-beveiliging meer

Pc-versie Ghostwire: Tokyo bevat geen Denuvo-beveiliging meer

De DRM-beveiliging werd vorig jaar toegevoegd aan de game

De controversiële Denuvo-beveiliging is door Bethesda uit de pc-versie van Ghostwire: Tokyo gehaald.

Dat valt te zien op SteamDB. Denuvo werd vorig jaar april aan de game toegevoegd, maar is nu dus weer verwijderd, al is daar geen officiële reden voor gegeven.

Denuvo wordt meestal in games geïmplementeerd om er voor te zorgen dat het moeilijk is een game te kraken en zo illegale kopieën te verspreiden. Denuvo is één van de programma's die hier voor worden ingezet, wat voor de nodige controverse bij spelers zorgt. Het programma zorgt er namelijk met enige regelmaat voor dat de prestaties van games negatief worden beïnvloed.

Ghostwire: Tokyo kwam in maart 2022 uit op PlayStation 5 en pc, en vorig jaar op Xbox Series-consoles. De game is ontwikkeld door Tango Gameworks - ook bekend van Hi-Fi Rush - dat inmiddels onderdeel uitmaakt van Microsoft.

Lars Cornelis beloonde de game met een 8,5: "Ghostwire: Tokyo barst van de originaliteit en ziet er ook nog eens schitterend uit. Toch kan dat niet verhinderen dat er tegen het einde van de game die typische sleur van openwereldgames insluipt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi. Ik begrijp nog steeds niet waarom bedrijven deze rotzooi gebruiken. Het is al zo enorm lang bekend dat deze software de performance negatief beinvloed en alleen maar voor problemen zorgt. Daarnaast worden de games nog net zo snel en hard gekraakt en is het dus volstrekt nutteloos. De game zelf is ook erg nice! Zeker een aanrader voor wie hem nog niet heeft gespeeld.

0

Aanbevolen voor jou