Pc-versie Final Fantasy 16 bevindt zich in 'laatste fase van optimalisatie'

Pc-versie Final Fantasy 16 bevindt zich in 'laatste fase van optimalisatie'

Er staat een demo op de planning

De pc-versie van Final Fantasy 16 bevindt zich in "de laatste fase van optimalisatie".

Dat heeft producent Naoki Yoshida aan Game Informer bevestigd. Hij kon echter niet laten weten wanneer de pc-versie precies uitkomt. Deze laatste fase is volgens Yoshida cruciaal, omdat het invloed kan hebben op de systeemvereisten van de game. Hij waarschuwde wel dat de game relatief veel van pc-systemen gaat vergen.

Daarnaast is het de bedoeling dat er op een nog onbekend moment een demo van de game op pc verschijnt. Ook hier kon Yoshida geen precieze datum voor geven. "Maar één ding is zeker: het gaat niet al te lang meer duren; geen jaar, geen twee jaar. Het zal waarschijnlijk korter worden dan dat, dus wordt vervolgd."

Afgelopen jaar verscheen Final Fantasy 16 voor PlayStation 5. Later in het jaar werd ook een pc-versie van de game aangekondigd. Square Enix werkt ondertussen aan de tweede uitbreiding voor de game, The Rising Tide.

De PS5-versie van de game ontving een 9 van Erik Nusselder: "Final Fantasy 16 is een gedurfd en ambitieus actie-avontuur vol memorabele momenten, aangrijpende wendingen en een nieuw, flitsend vechtsysteem dat uitstekend uitpakt. Het was misschien nog beter geweest als de game helemaal afscheid had genomen van zijn rpg-roots, maar de liefde voor Final Fantasy en epische verhaalvertellingen is tijdens elke minuut voelbaar."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou