Palworld-ontwikkelaar ontvangt doodsbedreigingen vanwege plagiaatclaims

Palworld-ontwikkelaar ontvangt doodsbedreigingen vanwege plagiaatclaims

CEO geeft aan dat alleen hij de verantwoordelijkheid draagt

De regisseur van Palworld en CEO van ontwikkelaar Pocketpair claimt dat het bedrijf doodsbedreigingen ontvangt vanwege het feit dat sommigen denken dat het ontwerp van 'pals' in de game gestolen is uit de Pokémon-games.

Dat laat hij op X weten (vertaald via VGC). "We ontvangen beledigende en lasterlijke berichten jegens onze werknemers, alsmede tweets die doodsbedreigingen lijken te zijn."

Hij vervolgt: "Hoewel we verschillende meningen over Palworld hebben ontvangen, is het belangrijk om op te merken dat een compleet team, waaronder ikzelf, alle materialen rondom Palworld overziet. Ik draag de verantwoordelijkheid voor de geproduceerde materialen. Ik zou het op prijs stellen als de opmerkingen richting onze werknemers stoppen."

Sinds de Early Access-versie van Palworld afgelopen vrijdag verscheen op Steam, Xbox-consoles en Game Pass, is de game al zes miljoen keer verkocht en zijn er meer dan 1,7 miljoen gelijktijdige spelers bereikt.

In Palworld kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren.

In schril contrast met het grote succes van de game staat de kritiek van mensen die claimen dat het spel kopieert van de Pokémon-franchise. De ontwerpen van de wezens die spelers in de game kunnen verzamelen zouden veel weghebben van pokémon - er gaan zelfs theorieën dat ontwikkelaar Pocketpair AI heeft gebruikt om pokémon te 'mixen' en zo met nieuwe designs te komen. Lees hier een column over de situatie. Daarbij wordt er nu gewerkt aan een mod waarmee de pals letterlijk door pokémon worden vervangen.

Overigens heeft inmiddels ook Don McGowan, die twaalf jaar het juridische team van The Pokémon Company leidde, gereageerd op de game. "Dit ziet er uit als de gebruikelijke gestolen onzin dat ik duizend keer per jaar zag toen ik chief legal officer bij Pokémon was", zo meldt hij aan Game File. "Ik ben alleen verrast dat het zover heeft mogen komen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Allereerst, waarom maakt men zich druk dat het Pokemon kopieert. Alleen Nintendo zou zich daar druk om moeten maken. Ten 2de vind ik (doods)bedreigingen om wat voor reden dan ook niet kunnen. Je mag het er niet mee eens zijn en dat ook wel zeggen maar doe dat op een normale manier.

3
test

Ben met je eens doodsbedreigingen sturen is nooit goed. En in de afgelopen jaren zijn meerdere soorten games uit gebracht dat duidelijk geïnspireerd was van pokemon. Zoals tem tem en nexomon.

2
test

ik begrijp er ook niks van. Een consument zou toch niks moeten uitmaken of iets ergens heel erg op lijkt. Enkel goed als kwaliteit van anderen omhoog gaat zodat de oorspronkelijke ook niet gaan nadenken want ineens is er directe concurrentie. En inderdaad alleen Nintendo zou zich zorgen moeten maken. Of bestaat de Pokémon fans tegenwoordig uit elitair denkenden. Die vinden dat alleen zij het recht hebben op een spelletje als dit en daarom doodsbedreigingen gaan doen? raar volk, fanboys and girl. Als het uit die groep komt uiteraard. Maar fans van Palworld zijn het in ieder geval al niet.

2
test

Vanuit mijzelf sprekende; ik vind het een slechte ontwikkeling als we AI maar de vrije hand geven en we met een druk op de knop 'nieuwe' media ontwikkelen die gebaseerd zijn op bestaande ideeën. Ik zie games net als films en muziek als cultuur en artistieke expressie en ben bang dat dit de cultuursector niet veel goed doet. Ik ben niet tegen het gebruik van AI ansich, je kunt er veel vette dingen mee doen, maar wat mij betreft mogen er wel wat meer kaders afgesproken worden. Dat je je als consument daar maar niet al te veel van moet aantrekken vind ik een vreemde gedachtegang. Zoiets heet normen en waarden. Overigens met je eens dat doodsbedreigingen niet goed te praten zijn.

-1
test

De ontwikkelaar in kwestie zal misschien wel voorstander zijn van AI en dat is hun goed recht als Indie dev. Maar om klakkeloos wat rage bait van het internet te geloven en andere te wijzen op hun normen en waarden, komt na een 5 min google search op de ontwikkelaar zelf nogal lomp over. AI is pas sinds 2023 een ding en de eerste game trailer van Palworlds met alle zogenaamde AI gecreerde Pals is van 5 Juni 2021. Als ik een beetje verder zoek van mijn super duper 5 min google search. Hebben ze inderdaad de basis van hun eerder game Craftopia (sept 2020) gebruikt voor Palworlds. Ja, ze hebben een AI game gemaakt voor 4,99€ AI: Art Impostor. Mede door al deze fophef van boze huilebalkjes op het internet zal ik deze Dev gewoon steunen.

[Reactie gewijzigd door El hunterr op 24 januari 2024 - 09:24]

0

Misschien dat nintendo nu weer eens een beetje moeite gaat doen met de volgende pokemon want dat school projectje van vorig jaar was toch echt schaamteloos

0

Wat zou Nintendo moeten triggeren om 'een beetje moeite te gaan doen'?

1
test

is dit echt Nintendo of is het the Pokémon company ik bedoel ja Nintendo is eigenaar van dat bedrijf maar het lijkt er niet op dat Nintendo daar echt mee bezig is. De standaard kwaliteit van Nintendo is bij Pokémon ver te zoeken. En lijkt erop dat Nintendo zich daar niet echt zichzelf mee bezig houd. Als je kijkt naar de technische kant van de meeste first party titels dan zijn die veel hoger. en Pokémon is denk ik 2nd party. officleel zal the Pokémon company onderdeel van Nintendo zijn maar wel een losstaand bedrijf zijn. Zo lijkt het. Als een dochteronderneming, ze werken samen maar opereren wel losstaand. Nintendo zou er wel goed aan doen om die tak van hun inkomen eens aan te pakken Anderszins levert het zoveel op dat het ook de consument is die eens moet stoppen met accepteren en niet alles blind kopen.

1
test

@WATASHI WA MAURICE DESU Het zal de Pokémon Company zijn. Uiteindelijk is Nintendo voor een derde aandeelhouder in het bedrijf, maar zij zullen niet willen dat Pokémon een smet is op hun kwaliteitskeurmerk. Nintendo hecht erg veel waarde aan het leveren van titels die niet vol met bugs en glitches zitten, omdat hun doelgroep ook families en casuals zijn die al iets kopen als er Nintendo op een doosje staat. Nu Pokémon Scarlet en Violet vrijwel in slechte staat zijn uitgekomen, zal Nintendo er vast om vrezen dat de volgende generatie niet wèèr het geduld van fans moet testen.

0

Aanbevolen voor jou