Oppo onthult AI Frame Rate Stabilizer voor betere spelprestaties

Oppo onthult AI Frame Rate Stabilizer voor betere spelprestaties

Smartphone-fabrikant Oppo verrijkt het nieuwe ColorOS 12.1-besturingssysteem met de zogenaamde AI Frame Rate Stabilizer, die automatisch spelprestaties dient te verbeteren.

ColorOS 12.1 is vandaag officieel onthuld, gelijktijdig met Oppo's nieuwe Find X5-smartphonereeks. De ai-gedreven framerate-optimalisatie zit ingebakken in het nieuwe besturingssysteem en zou automatisch spelactiviteiten moeten herkennen, waarna prestaties geprioriteerd en verbeterd worden "tot 120 hertz". 

Meetbare impact op framerates werd gedurende het

Watch on YouTube

niet gedeeld, maar de ai-optimalisatie zou wel mede gebaseerd zijn op de temperatuur van het toestel, welke tegenover de optimale framerates gebalanceerd wordt. Voor de beste prestaties wil Oppo beroep doen op "toekomstige samenwerkingen met spelontwikkelaars".

Momenteel zouden PUBG Mobile en Genshin Impact al officieel ondersteund worden door de AI Frame Rate Stabilizer, maar ook LifeAfter en League of Legends: Wild Rift werden door Oppo genoemd als mogelijke games waar de functie goed tot recht zou kunnen komen.

Watch on YouTube

ColorOS 12.1 staat op de planning om op meer Oppo-smartphones te verschijnen, maar trapt aanvankelijk af op de Oppo Find X5-reeks. Voorbestellingen voor de nieuwe smartphones zijn vanaf vandaag te plaatsen; vanaf 14 maart worden de nieuwe modellen verscheept.

De Oppo Find X5 Lite start met een adviesprijs van 499 euro. Het 'middenmodel' Find X5 kost 999 euro en de Find X5 Pro, het voorlopige vlaggenschip van Oppo, kost 1299 euro. 

Respectievelijk draaien de telefoons op de Mediatek Dimension 900, Snapdragon 888 en de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1 chipsets. Het zwaarste Find X5 Pro-model is daarnaast voorzien van een keramisch chassis, met daaronder een dampkamer en meerdere grafeenlagen voor additionele koeling. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou