Oplossingen voor prestatieproblemen Cities: Skylines 2 in de maak

Oplossingen voor prestatieproblemen Cities: Skylines 2 in de maak

Pc-versie van de game is sinds gisteren verkrijgbaar

Ontwikkelaar Colossal Order heeft aangegeven dat het aan oplossingen voor de prestatieproblemen waar de pc-versie van Cities: Skylines 2 mee kampt werkt.

Dat meldde het bedrijf via een Reddit AMA. Eerder liet de ontwikkelaar al weten dat de prestaties van de game op release niet op het gewenste niveau zouden zijn en gisteren is de pc-versie van de game daadwerkelijk uitgekomen. Er is eind vorige week ook een launchtrailer uitgebracht, die hieronder bekeken kan worden.

In de AMA vertelt Colossal Order onder andere dat het aan patches werkt waarmee stotterende beelden worden opgelost. Deze zouden worden veroorzaakt door een synchronisatieprobleem en zouden enorm afhangen van welke CPU er wordt gebruikt en op welke wijze een stad van een speler is opgebouwd. Ook de GPU-prestaties tijdens de game moeten verbeterd worden doordat het aantal vertices dat per frame verwerkt moet worden naar beneden gaat.

Cities: Skylines 2 is nu verkrijgbaar voor pc. De versie voor PS5 en Xbox Series werd eerder uitgesteld naar de lente van 2024. Lars Cornelis gaf een 8 aan de game: "Om vooruit te gaan, moet je soms eerst een stapje achteruit doen. Colossal Order legt een fundament waar het weer jaren op voort kan bouwen, maar heeft op dit moment nog zijn eigen voorganger als voornaamste concurrent."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

toch wel frappant dat hier volgens mij geen woord over is gezegd in de review (en ook vele andere reviews die ik online lees). Terwijl het voor vrij weinig mensen speelbaar is als ik de steam reviews zie.

0
test

Met wat aanpassingen, is de game in mijn optiek prima speelbaar. Maar hoort het op deze manier te gaan? Nee, absoluut niet. Overigens heb ik het her en der in reviews wel voorbij zien komen.

0

Ontzettende drama met al die pc releases van tegenwoordig.

0

Aanbevolen voor jou