Ook Corsair Dominator-geheugen krijgt met DDR5 een facelift

Ook Corsair Dominator-geheugen krijgt met DDR5 een facelift

Hardware-gigant Corsair heeft ook hun vernieuwde Dominator-werkgeheugen uit de doeken gedaan, op onder andere href="https://twitter.com/CORSAIR/status/1448696666689736708" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Twitter</a>. Met de komst van de DDR5-standaard zijn de schijfjes weer een tik strakker vormgegeven.

Corsair onthulde eerder deze maand al de nieuwe Vengeance-modules. Waar Vengeance de minimalistische middenmoot vormt, is de Dominator-reeks meer op luxe gericht. De DDR5-generatie van de productlijn lijkt wederom standaard met een ferme rgb-hittespreider te komen, zij het totaalplaatje wederom een tikje strakker. 

De twaalf afzonderlijke kleurenlampjes vallen ditmaal ook onder Corsairs zogenaamde Capellix-lijn, welke wederom met de huiseigen iCUE-software aan te sturen is. Of hetzelfde pakket ook ooit in het wit aangeboden wordt, is vooralsnog onduidelijk.

Profielaanzicht van een Corsair Dominator DDR5-geheugenmodule.

De grootste veranderingen aan de vernieuwde Dominator-schijfje zit echter onder de verpakking. Elke geheugenmodule draait op minimaal acht losse DDR5-circuits, te beginnen met snelheden à 6.400 Mbps en absolute bandbreedte van 51 GB/s — een belofte die eerder al geteased werd. De snelheden dienen, naarmate de DDR5-interface meer mainstream wordt, geleidelijk aan op te lopen.

Corsair heeft nog geen officiële verschijningsdata genoemd voor de nieuwe DDR5-geheugenmodules. In de aanloop naar de Alder Lake-processoren van Intel — welke als eerste de DDR5-interface ondersteunen — horen we daar meer over. Naar al het schijnt vervalt het verkoopembargo voor de nieuwe Intel-generatie rond 4 november aanstaande.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou