Ontslagen bij Star Wars: The Old Republic-ontwikkelaar Bioware

Ontslagen bij Star Wars: The Old Republic-ontwikkelaar Bioware

Ontwikkelaar gaat zich nu op Mass Effect en Dragon Age richten

Nu de verdere ontwikkeling van mmo Star Wars: The Old Republic naar een extern team gaat, worden een onbekend aantal Bioware-werknemers ontslagen.

Dat heeft general manager Gary McKay bevestigd. Eerder deze maand gingen er al geruchten dat Bioware van The Old Republic zou worden afgehaald en dat EA-partner Broadsword Online Games er op zou worden gezet. Dat blijkt nu dus te kloppen.

Als gevolg daarvan zullen sommige Bioware-werknemers hun baan verliezen. Wel zal "het leeuwendeel van het huidige team uitgenodigd worden (om bij Broadsword te werken). Helaas kan niet iedereen de overstap maken."

EA zou "alles doen om de mensen die hier onder vallen te ondersteunen" en daarbij "de kans bieden voor nieuwe posities binnen EA". De hoeveelheid ontslagen werknemers werd niet gecommuniceerd.

McKay verzekert dat dit de beste keuze is en dat er plannen zijn voor de toekomst van Star Wars: The Old Republic, waaronder "spannende nieuwe features waar we nog niet over kunnen praten".

Volgens McKay gaat Bioware zich nu voornamelijk op twee franchises richten: Mass Effect en Dragon Age. Zoals bekend zijn er van beide franchises nieuwe games in ontwikkeling. De nieuwe Mass Effect is nog in pre-productie, zo schrijft McKay.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zonde wat er met deze studio gebeurt is nadat het bij ea kwam. Dit was mijn fav studio in de tijd van eerste xbox met star wars kotor 1 en 2 en jade empire en toen op 360/ps3 met mass effect triologie.

1
test

Inderdaad, vroeger stond BioWare synoniem met kwaliteit. Denk maar aan baldur's gate, dragon age, mass effect, Kotor,... De beelden die ik van de nieuwe dragon age heb gezien stellen me echt teleur. Ik wil geen souls like. Bijna alle RPG ontwikkelaars gaan die kant op. Geef mij maar een witcher of Skyrim achtige game, waar ik uren kan verdwalen zonder mijn controller naar mijn scherm hoeven te gooien. Ik ben te oud voor 'get guud'

[Reactie gewijzigd door do365nic op 28 juni 2023 - 08:27]

1
test

Het is niet alsof Dragon Age en Mass Effect zijn uitgegeven sinds hun overname door EA.

0

Aanbevolen voor jou