Ontslagen bij Disco Elysium-studio, uitbreiding geannuleerd

Ontslagen bij Disco Elysium-studio, uitbreiding geannuleerd

Het zou gaan om ongeveer 24 werknemers

Er zijn ontslagen gevallen bij ZA/UM, de ontwikkelaar van Disco Elysium. Daarbij is een uitbreiding op de game naar verluidt geannuleerd.

Vorige week ontstonden er geruchten over de ontslagen. Toen claimde de website GLHF dat ongeveer een kwart van de werknemers van de studio - zo'n 24 werknemers - werd ontslagen.

Daarbij zou een uitbreiding op Disco Elysium zijn geannuleerd. Het zou om een standalone uitbreiding gaan die de naam X7 droeg, en nog één a twee jaar aan ontwikkeltijd nodig had. Eerder werden door de ontwikkelaar al een vervolg op Disco Elysium en een nieuwe sciencefictiongame geannuleerd.

ZA/UM heeft de ontslagronde inmiddels bevestigd. "Zoals bij alle studio's, stellen we de grootte van ons team bij afhankelijk van waar we aan werken. We groeien wanneer we aan een nieuw project beginnen en krimpen wanneer er een wordt geannuleerd." Daarmee lijkt het bedrijf de berichten over de annulering van een uitbreiding ook te bevestigen.

Disco Elysium is een geprezen rpg uit 2019. Erik Nusselder gaf het spel een 9: "Woorden zijn niet genoeg om de pracht van Disco Elysium te beschrijven. De absurde vrijheid in het vormen van je personage en het hoogstaande schrijfwerk maken dit een must voor liefhebbers van klassieke rpg’s."

Er vonden in 2023 opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie bij vele tientallen (game)bedrijven, maar ook in 2024 blijven er ontslagen vallen. Zo werd eerder aangekondigd dat Microsoft 1900 werknemers van Xbox, Activision Blizzard en Bethesda ontslaat, dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Riot Games 530 mensen ontslaat, Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen.

Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group en heeft Eidos Montreal afscheid genomen van 97 werknemers. NBA 2K-studio Visual Concepts Austin kampt ook met een ontslagronde.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou