OneXPlayer 2 vernieuwt met JoyCon-achtige controllers

OneXPlayer 2 vernieuwt met JoyCon-achtige controllers

Handheldfabrikant OneXPlayer deelt op social media meer informatie over de OneXPlayer 2. Nieuw zijn afneembare controllers en een scherper scherm.

De teaser werd op onder meer het Twitter-account van OneXPlayer gedeeld. Eerder werd al bekendgemaakt dat de vernieuwde handheld opschaalt naar een 8,4 inch beeldscherm (tegenover de 7 inch van diens voorganger); welke nu ook scherpere resolutie van 2560 bij 1600 pixels belooft. De pixels-per-inchverhouding groeit daarmee van 323 naar 359 ppi, zonder de eerdere 100 procent dekking van het sRGB-kleurengamma te verliezen.

Daarnaast moet de OneXPlayer 2 meer ontwerpelementen overnemen van de Nintendo Switch. De twee controllercomponenten aan de flanken van het scherm zijn ditmaal los te koppelen, voor gebruik in "meerdere spelmodi".  Daarbovenop komt ondersteuning voor een nog mysterieus "magnetisch toetsenbord", waarmee het hybride handheld-tablet ook makkelijker als laptop ingezet zou kunnen worden.

Qua interne hardware keert OneXPlayer terug naar een bewezen optie: de Ryzen 7 6800U van AMD, die ook de basis vormde voor de reeds verschenen OneXPlayer Mini. De populaire Zen3+-apu van AMD bevat een Radeon 680M-igpu, die onder de juiste omstandigheden tot twee keer zo snel als een Steam Deck presteert.

Een alternatieve versie van de opvolger zou uitgerust kunnen worden met een dertiende generatie Core i7-processor van Intel (Raptor Lake), al zijn die mobiele chipsets nog niet officieel onthuld. Onduidelijk is dan ook wel om welke precieze cpu zou gaan, alsmede de geïntegreerde gpu die verantwoordelijk is voor het afbeelden van pc-games. De voorgaande OneXPlayer Mini, met een vanafprijs van 1.599 dollar, werd optioneel geleverd met een Intel Iris Xe-igpu met 96 rekeneenheden.

Via WccfTech werden nog een handvol nieuwe specificaties voor de handheld gedeeld. Zo wordt de OneXPlayer 2 standaard geleverd met LPDDR5-geheugen op 6.400 MT/s en telt de accu ditmaal een lading van 17.100 mAh, een flinke sprong van de voorgaande 10.455 mAh lading.

Vermoedelijk horen we pas meer over de definitieve specificaties, beschikbaarheid en (vanaf)prijzen van de OneXPlayer 2 nadat Intel diens mobiele Raptor Lake-aanbod uit de doeken doet. De verwachting voorspelt dat die processoren hun opwachting maken op CES 2023, de tech-beurs die van 5 tot 8 januari terugkeert in Las Vegas.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou