Nvidia zou experimenteren met RTX 40-gpu op 900 watt

Nvidia zou experimenteren met RTX 40-gpu op 900 watt

Volgens een bekende ingewijde test Nvidia intern een RTX 40-videokaart met een TGP van 900 watt, nog hoger dan voorheen geanticipeerd werd.

De claim in kwestie komt wederom van @kopite7kimi, die de laatste dagen verantwoordelijk was voor veel geruchten rondom videokaarten. In het verleden heeft de Twitter-gebruiker veel juiste voorspellingen gedaan over hardware, waardoor men verwacht dat 'kopite' wel degelijk over interne informatie beschikt.

Ditmaal beweert de ingewijde dat Nvidia een alternatieve en zwaardere variant van de AD102-gpu voorbereidt. Deze experimentele kaart in de Ada Lovelace-generatie beschikt over 48 GB aan GDDR6X-geheugen, hogere kloksnelheden en een stroomrendement van 900 watt. Mogelijk verschijnt de kaart niet als daadwerkelijk product.

Omdat de printplaat in kwestie beschikt over méér dan twee PCIe 5.0-stroomconnectoren "is alles mogelijk", aldus kopite, doelend op nóg hogere TGP's. Een enkele van de 16-pins connectoren is goed voor 600 watt, dus tel uit de klap op een traditionele computervoeding.

Op veel fronten klinkt de experimentele RTX 40-videokaart als een verdubbeling van de RTX 3090 Ti. Zowel het stroomverbruik als de hoeveelheid videogeheugen én de benodigde stroomconnectoren blijken minimaal een verdubbeling van Nvidia's laatste Ampere-vlaggenschip. Mogelijk betreft het experiment een beginsel van een RTX 4090 Ti, dan wel de terugkeer van de RTX Titan-reeks. 

Nvidia houdt zelf de lippen nog stijf over de RTX 40-videokaarten, ook wel de Ada Lovelace-generatie genaamd. De verwachting voorspelt dat de processorgigant pas rond september of oktober de nieuwe reeks gpu's officieel uit de doeken doet. Geheel volgens Nvidia's modus operandi zouden dan eind 2022 nog een RTX 4070, RTX 4080 en RTX 4090 moeten lanceren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

900 watt is wel extreem veel.

0
test

@GoofyZ3 Heb ook altijd vastgehouden aan het 'zware kaarten vergen gewoon hogere wattages'-dogma, maar dit zou wel een beetje te ver gaan. De bedoeling is toch het rendement stijgt, niet puur en alleen de power.

0
test

Mijn limiet is toch wel rond de 225 Watt, dus dat is RTX 3070 zeg maar. Niet vanwege het verbruik, maar warmte en geluid.

0

Aanbevolen voor jou