Nvidia werkt aan eigen waterkoeling voor videokaarten

Nvidia werkt aan eigen waterkoeling voor videokaarten

Een uitgelekte productfoto lijkt erop te wijzen dat Nvidia zelf experimenteert met waterkoeling, zij het vooralsnog enkel voor productieve gpu's.

De foto werd opgepikt door bronnen van VideoCardz en zou direct van Nvidia zelf komen. Op het beeldmateriaal is duidelijk een A100-videokaart naar Nvidia's eigen dubbel-slot ontwerp te zien, met aan de achterzijde twee tubes voor de toe- en afvoer van water. De originele A100-kaart is volledig passief gekoeld. 

Waterkoeling voor Nvidia's professionele aanbod aan gpu's is niet ongekend; fabrikanten als EK Water Blocks (EKWB) bieden al langer de mogelijkheid aan om de productiekaarten van waterkoeling te voorzien. Daarbij is het echter wel zaak dat de eindconsument de koelingselementen zelf vervangt, waar Nvidia nu lijkt te werken aan meer kant-en-klare oplossingen, in ieder geval voor datacenters. 

Voor Nvidia is het niet de eerste keer dat er gewerkt wordt aan alternatieve manieren om acceleratorkaarten te koelen. In Nvidia's eigen

Watch on YouTube

 zitten maar liefst vier A100-gpu's verwerkt, welke (samen met een 64-core AMD-processor) gekoeld worden met koelplaten vol koudemiddel, bekend van koelkastkoeling. 

Onduidelijk is nog of Nvidia daadwerkelijk plannen heeft om videokaarten met waterkoelingselementen te verschepen. Mocht deze variant van de A100 echter het daglicht zien, dan ligt er mogelijk meer waterkoeling voor Nvidia in het verschiet. Zeker nu de volgende generatie GeForce-kaarten uitzonderlijk veel stroom lijkt te trekken, komen meer mogelijkheden in koeling mogelijk goed van pas.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik zit dit wel als een goede ontwikkeling, mits vervangbaar door een andere waterkoeling (merk)

0

Aanbevolen voor jou