Nvidia-voorzitter hoopt nog 40 jaar aan te blijven

Nvidia-voorzitter hoopt nog 40 jaar aan te blijven

Nvidia-voorzitter Jensen Huang hoopt zijn bedrijf nog drie tot vier decennia aan te mogen voeren, mogelijk langer als "robotachtige".

Zo stelt hij zelf in een video-interview met CNBC, nadat de voorzitter gewezen wordt op zijn inmiddels behoorlijke tenure bij Nvidia. 

Het chipbedrijf Nvidia werd in 1993 mede door Huang opgericht en sindsdien heeft de co-oprichter voortdurend de ceo-titel gedragen. Met bijna 30 jaar op de teller is Huang een van de langstzittende voorzitters in de tech-industrie. Op de slotvraag of daar nog een einde voor in zicht is, antwoordt Huang opvallend hoopvol.

"Zoals je ziet, ben ik nog behoorlijk vol in enthousiasme en energie. Ik word omringd door fantastische mensen die me geïnspireerd houden en van wie ik voel dat we grote dingen kunnen doen. Die mensen geven me zo veel zekerheid over wat voor impact we kunnen maken", zo vertelt Huang met zakelijk ingetoomde passie. 

"Ik denk dat ik een wezenlijke bijdrage voor dit bedrijf lever als ik deze mensen een omgeving geef om prachtig werk te kunnen leveren. Zolang ik geloof dat ik dat kan bieden — ik weet niet precies hoelang dat zal zijn — moet ik dat toch drie tot vier decennia volhouden." Huang is momenteel 60 jaar oud.

Als een enigszins humoristisch addendum voegt Huang daar nog wat extra hoop aan toe: "In vier decennia ben ik robotachtig, daarna [houd ik het vol voor] misschien nog eens drie tot vier decennia. Hopelijk mag ik hier nog een lange tijd van genieten."

Jensens carrière bij Nvidia heeft hemzelf tot dusver geen windeieren gelegd. De Thais-Amerikaanse voorzitter heeft een geschatte netwaarde van 23,8 miljard dollar (via Bloomberg) en werd door Time een van de top honderd meest invloedrijke mensen ter wereld genoemd. Vanuit een zakelijk perspectief wordt zijn vroege inzet op ai-toepassingen steeds vaker geprezen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het is wel duidelijk dat Huang geen Fransman of Griek is. Jammer voor hem. Hij kan ook gewoon op jonge leeftijd lekker op het strand gaan liggen in het zonnetje.

0
test

@lightyears wie zegt dat hij dat ook niet doet? Je kunt rustig zaken doen vanaf het strand hoor.

0

Aanbevolen voor jou