Nvidia vernieuwt RTX-videokaarten en een betaalbare Mercedes

Nvidia vernieuwt RTX-videokaarten en een betaalbare Mercedes

Nog voordat AMD de kans krijgt om iets nieuws te lanceren vernieuwt Nvidia hun high-end videokaarten. Hoe en waarom ze dat doen lees je in deze Hardware Update. Daarnaast is er een speciale editie van de Noblechair Epic-stoel uitgebracht en komt Philips met nieuwe Hue-lampen.

Nvidia GeForce RTX 2060 Super en 2070 Super komen op 9 juli

De geruchtenmolen draaide al een poosje, maar deze week was het dan eindelijk zo ver: Nvidia heeft de GeForce RTX 2060 Super, 2070 Super en 2080 Super aangekondigd. Deze Super-kaarten vervangen deels de originele modellen en hebben een hogere klokfrequentie en meer kernen.

De RTX 2060 Super is gebaseerd op de RTX 2070 met een paar uitgeschakelde kernen en een vergelijkbare boostsnelheid. Met het gebruik van de chip uit de RTX 2070 krijgt de vernieuwde RTX 2060 Super ook 8 GB geheugen, 2 GB meer dan de reguliere RTX 2060. Verder is de geheugenbus vergroot naar 256bit. De RTX 2060 Super kost met een adviesprijs van 424 euro net iets meer dan de bestaande RTX 2060.

De RTX 2070 zal binnenkort niet meer verkocht worden en wordt volledig vervangen door de RTX 2070 Super. Dit model krijgt dezelfde prijs als de huidige RTX 2070, maar wel met een flinke upgrade in specificaties. De chip is afkomstig uit de RTX 2080 met weer een paar kernen uitgeschakeld en een vergelijkbare boostsnelheid.

Het zelfde geldt voor de RTX 2080 Super. De Super variant gaat de originele RTX 2080 volledig vervangen en die zal dus binnenkort ook niet meer te koop zijn. De RTX 2080 Super is gebaseerd op dezelfde chip als zijn voorganger, maar met een paar extra ingeschakelde kernen en een iets hogere boostsnelheid. Daarnaast is de snelheid van het geheugen opgeschroefd tot 15.5 Gbps. De RTX 2080 Super komt in de winkels te liggen voor de prijs van de huidige RTX 2080.

Nvidia RTX 2080 Super

Het is een interessant moment voor Nvidia om met deze ‘gratis’ upgrades te komen. Vermoedelijk ziet het bedrijf stevige concurrentie aankomen van AMD en willen ze met deze strategie het rode team bij voorbaat al uitschakelen. Wanneer AMD precies met hun nieuwe videokaarten komt is echter nog niet bekend, maar het lijkt er op dat het een interessante strijd gaat worden. De RTX 2060 Super en RTX 2070 Super komen in ieder geval op 9 juli uit, de RTX 2080 Super komt twee weken later.

Mercedes AMG Petronas Motorsports game-stoel van Noblechairs kost 390 euro

Noblechairs, een producent van populaire game-stoelen, heeft in samenwerking met Mercedes AMG een speciale editie van de Epic-stoel gelanceerd. De Epic Mercedes-AMG Petronas Motorsport is een officieel Formule 1-product bedoeld voor racefans en fanatieke gamers. De zwarte stoel heeft de bekende accentkleuren van het Formule 1-team van Mercedes en komt met twee bedrukte kussens voor je hoofd en rug.

Mercedes AMG Petronas Motorsports

De stoel is gemaakt van hoge kwaliteit nepleer en heeft een aanpasbare rugsteun, 4D armleuningen, aanpasbare stoelhoogte en een aluminium voet met 60mm wieltjes. Het zitvlak kan maximaal 120 kg omhoog houden, boven dat gewicht kan Noblechairs geen comfort en kwaliteit beloven.

De Epic Mercedes-AMG Petronas Motorsport game-stoel is per direct te bestellen op de website van Noblechairs en kost net geen 390 euro.

Nieuwe Philips Hue Bluetooth lampen hebben geen hub nodig

Er zijn veel merken met slimme verlichting in alle soorten en maten, maar Philips is verreweg de grootste. Het Hue-systeem is erg uitgebreid met enorm veel soorten lampen van rgb ledstrips tot warmwitte peertjes. Tot voor kort had je daar een centrale hub voor nodig om alle lampen te bedienen, maar met de nieuwe Bluetooth-edities is die niet altijd meer het geval.

Philips Hue Bluetooth

De originele Hue-lampen maken gebruik van het Zigbee netwerkprotocol om verbinding te maken met je smartphone of digitale assistent. Omdat een smartphone of digitale assistent geen support biedt voor Zigbee is een hub vereist om het internet-signaal om te zetten naar het Zigbee signaal. De nieuwe Bluetooth lampen werken, je verwacht het niet, ook via Bluetooth en hebben dus geen aparte hub meer nodig. De Bluetooth-lampen maken direct verbinding met je smartphone vanuit waar de kleur en helderheid aangepast kan worden. Voor uitgebreidere functionaliteit, zoals het reageren op beelden op je televisie, is nog wel een hub vereist. De Bluetooth lampen werken ook met Zigbee, dus het is mogelijk om die functionaliteit later toe te voegen.

De Philips Hue Bluetooth-lampen komen rond de herfst in de winkels te liggen. De adviesprijzen beginnen bij 19,95 euro en lopen op tot 59,95 euro afhankelijk van de aansluiting en functies.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb ik net een nieuwe RTX 2070 gekocht komen ze met dit. Grappenmakers zijn het.

0

@paul123456789 Zo blijft het. Geruchten waren overigens al langer bekend (en uiteindelijk dus ook bevestigd). Wie weet kan je nog gebruik maken van 14 dagen retour.

0
test

@paul123456789 Koop je over een half jaar de 2070 super, dan komen ze met een nieuwe lijn. Niks nieuws toch? Wat je vandaag koopt is morgen oud.

0
test

De RTX 2060 super en 2070 super zijn respectievelijk gebaseerd op de 2070 en 2080 met uitgeschakelde kernen. Dat klinkt alsof je de kaarten kan 'hacken' om zo de kernen weer in te schakelen. Dus dat je bijvoorbeeld je 2070 super kan ombouwen tot een 2080 super.

0
test

@Kwolly de kernen worden op hardware niveau uitgeschakeld, dus dat kan helaas niet. Ze knippen als het ware een paar verbindingen door in de chip die niet meer hersteld kunnen worden. Wel schijnen de chips redelijk goed over te klokken. Met een overgeklokte RTX 2070 Super kun je bijvoorbeeld hogere prestaties kunt halen dan met de RTX 2080. Ik heb zelf de Super-kaarten nog niet kunnen testen, dus ik kan het nog niet bevestigen.

0
test

@RoelStortelder Ik heb wel eens uit een artikel begrepen dat ze dit soort truken eerder ook deden met 'mislukte' kernen. Dat bij de productie van 1000 2080 kaarten er zo'n 10% (100 stuks) zijn waarbij 1 of 2 kernen niet goed functioneren. Die schakelen ze dan uit en dan brengen ze later dit soort kaarten uit als een lager model. De functionele kernen werken uiteraard prima dus er is waarschijnlijk verder niets mis mee. Ik heb net nog even zitten zoeken naar dat artikel maar zie het zo snel nergens meer staan. Was zo rond de gtx 4- tijd. (6-7 jaar terug).

0

Aanbevolen voor jou