Nvidia onthult door modders gemaakte remaster Half-Life 2 RTX

Nvidia onthult door modders gemaakte remaster Half-Life 2 RTX

Half-Life 2 met raytracing

Nvidia heeft Half-Life 2 RTX onthuld, een remaster van de geprezen game die door modders gemaakt wordt.

Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project wordt ontwikkeld door vier van de meest gerenommeerde Half-Life 2-modteams die samen zijn gekomen onder de naam Orbifold Studios. Daarvoor gebruiken ze de laatste versie van RTX Remix. Dit gratis, aankomend modplatform laat modders met relatief gemak RTXON-mods voor klassieke games maken en delen, zodat er elementen als raytracing en DLSS kunnen worden toegevoegd. Eerder is iets soortgelijks al met Portal gedaan.

Hieronder kan de eerste trailer bekeken worden en in het persbericht zijn ook illustraties te zien die het verschil tussen de oorspronkelijke game en Half-Life 2 RTX tonen. Volgens het bericht hebben textures in de nieuwe versie van de game gemiddeld acht keer zoveel pixels dan in het origineel. Er is ook volledige raytracing aanwezig. Nvidia laat weten dat het project nog maar in de kinderschoenen staat en het is dan ook niet duidelijk wanneer Half-Life 2 RTX beschikbaar moet komen.

Nvidia heeft ook een nieuwe versie van upscalingtechniek DLSS aangekondigd. In DLSS 3.5 worden zogeheten denoisers vervangen door een AI-model, waardoor de beeldkwaliteit en prestaties nog beter worden. Het bedrijf liet daarbij weten dat Alan Wake 2 en Cyberpunk 2077-uitbreiding Phantom Liberty op release DLSS 3.5 ondersteunen. Fortnite krijgt dit najaar ondersteuning voor DLSS 3.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat hier vooral mooi aan is, is DLSS 3.5, wat volgens mij soort van nieuwe technologie is of nou ja, een verbetering voor bestaande DLSS. Wat helemaal interessant is, is dat dit dadelijk gaat werken voor alle GPU's van de 20-series-lijn en nieuwer!

0

Aanbevolen voor jou