Nvidia-hackers eisen dat drivers open-source gaan

Nvidia-hackers eisen dat drivers open-source gaan

Hackerscollectief Lapsus$ eist nu ook dat Nvidia diens toekomstige drivers volledig open-source publiceert. Zo niet, dan lekt de groep nog meer gevoelige informatie uit.

Lapsus$ claimt zelf maar liefst een terabyte aan data van Nvidia gestolen te hebben, waaruit eerder ook al de DLSS-broncode en nieuwe productgroepen aangetroffen werd. De groep had voorheen al aangegeven dat het wilde dat Nvidia diens LHR-mininglimieten van videokaarten zou verwijderen, maar voegde vandaag een nieuwe eis toe, via een gesprek op Telegram.

Tot en met vrijdag zou Nvidia de keuze krijgen om óf alle toekomstige drivers volledig open-source te maken op alle besturingssystemen, óf Lapsus$ lekt "alle volledige chipbestanden, zo dat iedereen [Nvidia's] bedrijfsgeheimen weet". 

Vooralsnog houdt Nvidia diens driver-software achter gesloten deuren. Door alle bestanden volledig publiekelijk toegankelijk te maken, zou het makkelijker moeten worden om gpu's te modificeren of, bijvoorbeeld, de crypto-trechters van videokaarten te omzeilen.

Screenshot van de eisen van hackerscollectief Lapsus$, welke Nvidia dwingt om voortaan drivers open-source te publiceren.

Het collectief noemt niet precies welke chipbestanden gelekt zou worden, maar claimt in ieder geval dat het data verzameld heeft over de uitgestelde RTX 3090 Ti en veel "toekomstige revisies". Onduidelijk is nog hoeveel data Lapsus$ vergaard heeft over de gpu-generaties na het huidige Ampere, maar de groep zou in ieder geval meer weten over een toekomstige "Blackwell"-architectuur (via VideoCardz), die vooralsnog volledig onbekend was.

Nvidia heeft sinds het verschijnen van de nieuwe eisen vanuit de hackersgroep geen officiële respons gegeven. Tegenover HardwareLuxx had een woordvoerder gistermiddag wel toegegeven dat er op 23 februari een "cyberincident" plaats had gevonden, maar Nvidia zou zelf "geen zakelijke disruptie" verwachten naar aanleiding van de lekkage.  

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Man, man die lui sporen niet, zijn alle banden met de realiteit kwijt. 1 van de redenen dat de drivers niets volledig opensource kunnen worden is patenten en licenties die Nvidia gebruikt.

0
test

Not gonna happen

0

Aanbevolen voor jou