North-kast van Fractal combineert hardware met hout

North-kast van Fractal combineert hardware met hout

Fractal Design heeft de North-serie behuizing onthuld, een reeks ATX-kasten met een prominent houten frontpaneel.

De nieuwe Fractal Design North-computerkast wordt aanvankelijk geleverd in vier varianten; wit en zwart, beide met de keuze voor een zijpaneel van mesh of glas. In alle gevallen prijkt voorop een latjespaneel van echt hout, respectievelijk eiken bij wit en walnoot bij zwart.

North wordt, net als veel recente Fractal-behuizing, geleverd met twee Aspect 14 PWM-ventilatoren voorin, optioneel ook te vervangen voor drie 120 mm-ventilatoren. Bovenin passen twee ventilatoren (120 mm of 140 mm) en in het geval van de mesh-varianten worden extra brackets geleverd om ook aan de zijkant nogmaals twee ventilatoren (120 mm of 140 mm) te bevestigen. 

Qua interne ruimte verzekert Fractal dat videokaarten tot 355 millimeter lang in het chassis moeten passen. Wordt er gebruikgemaakt van een radiator voorop, dan krimpt de mogelijk lengte tot 300 millimeter. Voor cpu-koelers is 170 millimeter aan diepte vrij; dat wordt 145 millimeter in het geval van extra ventilatie via het zijpaneel. 

Watch on YouTube

Achter het moederbord schuilt ruimte voor twee 2,5 inch schijven. Afhankelijk van de lengte van de voeding zijn onderin nog een of twee 3,5 inch schijven te plaatsen. Wat betreft kabelmanagement biedt North één centrale goot met klittenband zekeringen, circa 30 millimeter in breedte.

Fractal Design heeft nog geen officiële richtprijs in euro's genoemd, maar North kent in de Verenigde Staten een adviesprijs van 129 dollar (exclusief btw). Dat komt overeen met de evenals recent onthulde Ridge-behuizing, die in de Benelux nu verkocht wordt voor 149,90 euro (inclusief btw).

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De zwarte vind ik wel mooi met dat hout, alleen vind ik het een rare keuze om er nog wel glas in te zetten. Dit lijkt me juist een poging om je pc meer op te laten gaan in de omgeving van je huis / kamer. Dat het juist minder de aandacht trekt maar stijlvol aanwezig is.

0
test

@-JK- Ben het helemaal met je eens, dat glas is dan weer een NOGO voor mij, als dat nou bv glanzend ondoorzichtig zwart was (vind wel mooi dat het afwijkt van het matte gedeelte ervoor). [Edit]Oh, ik zie dat er ook een 'mesh'paneel is, dus OF glas OF mesh. Maar ik vraag me dan wel weer af of dat mesh dan echt gaatjes is of met toch nog een dichte doorzichtige laag aan de binnenkant, want anders is het denk ik wel een enorme stofzuiger.. Het filter dat ik nu in mijn Fractal designe Define mini heb zitten werkt perfect.

0
test

@SuperDre Het mesh lijkt me hoogstwaarschijnlijk gewoon permeabel, gezien ze ook brackets erbij leveren voor twee extra ventilatoren daar. De bedoeling is juist dat je met dat paneel meer airflow kan genereren, dus echt potdicht zal het niet zitten.

0

Aanbevolen voor jou