Nintendo haalt in oktober lootboxes uit Mario Kart Tour

Nintendo haalt in oktober lootboxes uit Mario Kart Tour

De lootboxes in Mario Kart Tour worden in oktober vervangen door een item shop.

Dat meldt Nintendo. Momenteel bevat het mobiele spel nog lootboxes in de vorm van de iconische groene pijp, waar spelers na het uitgeven van een virtueel betaalmiddel een willekeurige prijs uit kunnen krijgen, zoals een personage of een kart. Die worden in oktober vervangen door de zogenaamde Spotlight Shop.

De Spotlight Shop is een in-game winkel waarin spelers specifieke spullen kunnen aanschaffen, en waarin ze dus kunnen zien wát ze kopen. Dat zijn “nieuwe personages, karts en gliders, en ook personages, karts en gliders die in het verleden beschikbaar waren”, zegt Nintendo. “De pijp die je kan afvuren met ruby’s zal verwijderd worden.”

De Spotlight Shop wordt eind september toegevoegd aan Mario Kart Tour. Dan staat ook de komst van een nieuwe gamemodus genaamd Battle Mode gepland. De lootboxes verdwijnen vervolgens in oktober.

Sinds het spel werd uitgebracht, in 2019, verdiende Nintendo er zo’n 295 miljoen euro aan, zo vertelt Sensor Tower aan GamesIndustry.biz. Dat zijn gedeeltelijk inkomsten door lootboxes, maar ook de zogenaamde Gold Pass, het abonnement van Mario Kart Tour dat 5 euro per maand kost, speelt een rol. 

Nintendo maakt de kansen voor het winnen van de spullen die in lootboxes zitten wel bekend. Zo zijn er personages met een kans van 0,04 procent om uit de pijp te springen. Sommige spullen zijn voor korte tijd beschikbaar. Desalniettemin is het spel verboden in België vanwege zijn lootboxes. Het is nog niet bekend of Mario Kart Tour daar beschikbaar wordt na het verwijderen van de lootboxes.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

EA en Blizzard lezen jullie ook mee?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou