Studio voormalige Grand Theft Auto-producent ontslaat onbekend aantal werknemers

Studio voormalige Grand Theft Auto-producent ontslaat onbekend aantal werknemers

De ontwikkelaar werkt al geruime tijd aan Everywhere

Build A Rocket Boy, de nieuwe studio van voormalige Grand Theft Auto-producent Lesie Benzies, ontslaat een onbekend aantal werknemers.

Berichten over de ontslagronde werden eerst gemeld door PCGamesN, waarna de studio zelf aan Eurogamer bevestigde dat "een aantal rollen globaal" zullen verdwijnen. Om hoeveel ontslagen het precies gaat is op moment van schrijven niet bekend.

"Hoewel we flinke progressie boeken bij de ontwikkeling an onze producten, moeten we nu veranderingen maken aan hoe we te werk gaan om een weerbaardere studio te worden en aan de vereisten van onze projecten te voldoen", aldus een woordvoerder. "Om dat te bewerkstelligen hebben we de extreem moeilijke beslissing gemaakt om een aantal rollen globaal te verwijderen. Dit proces is gaande en we werken met de mensen die hier de gevolgen van voelen."

Build a Rocket Boy is gevestigd in Edinbugh, Schotland, al zijn er ook vestigingen in Boedapest, Montpellier en China. De studio wordt deels gefinancieerd door het Chinese NetEase.

Het is al geruime tijd bekend dat Build a Rocket Boy aan Everywhere werkt. Het spel moet "een nieuwe wereld voor gamers" bieden, waarin spelers zelf creëren en hun creaties delen met vrienden. Volgens de makers is er een gebruiksvriendelijk systeem om levels of complete games te maken, genaamd Arcadia. Tegelijkertijd moet de cinematische actie waar Benzies bekend om staat ook terugkeren. Een voorbeeld daarvan is MindsEye, een game die qua look veel weg heeft van de GTA-spellen.

Een releasedatum voor Everywhere is nog niet bekend. De Unreal Engine 5-game komt in ieder geval naar pc, al zouden andere systemen later kunnen volgen.

In navolging van 2023 vallen er ook in 2024 opvallend veel ontslagen bij gamebedrijven. Zo werd eerder aangekondigd dat Microsoft 1900 werknemers van Xbox, Activision Blizzard en Bethesda ontslaat, dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Riot Games 530 mensen ontslaat, Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen.

Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group en heeft Eidos Montreal afscheid genomen van 97 werknemers. NBA 2K-studio Visual Concepts Austin kampt ook met een ontslagronde. Disco Elysium-ontwikkelaar ZA/UM heeft ook werknemers ontslagen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou